Predsednik Srbije Boris Tadić otvorio je na Novosadskom sajmu 72. Međunarodni poljoprivredni sajam na kome nastupa više od 2.000 izlagača, među kojima je trećina iz inostranstva.

Ministar finansija Srbije Mlađan Dinkić izjavio je danas da je veoma zadovoljan što su predstavnici lokalne samouprave, privrednika i sindikata u Kragujevcu prihvatili program vlade Srbije za privredni oporavak grada.

Srpski premijer Vojislav Koštunica izjavio je da je za Srbiju neprihvatljiva bilo kakva nezavisnost Kosmeta.

Na prvoj međunarodnoj konferenciji za obnovu i zaštitu kulturnog nasleđa na Kosovu i Metohiji, prikupljeno je 10 miliona dolara. Učesnici konferencije složili su se da je očuvanje kulturnih spomenika na Kosmetu faktor ujedinjenja i deo procesa pomirenja, ali i zakonska i moralna obaveza Međunarodne zajednice.

Tender za privatizaciju IMT-a biće raspisan do kraja godine, izjavio je danas Tanjugu na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom sadu vd generalnog direktora beogradskog preduzeća Slobodan Petrović.

U beogradskom Centru “Sava”počeo je redovni, 5. Sabor Srpskog pokreta obnove, a jedini kandidat za predsednika stranke je Vuk Drašković.

Pres služba predsednika Srbije Borisa Tadića saopštila je da je Tadić primio je pismo od šefa UNMIK-a Serena Jesen-Petersena, povodom eventualnog sastanka s predsednikom Kosova Ibrahimom Rugovom, u kome se kaže da nije uspeo da obezbedi zakazivanje sastanka u Beogradu ili Prištini, kako je to predložio predsednik Srbije.

Premijer Kosova Bajram Kosumi izjavio je danas da je spreman na razgovor sa premijerom Srbije Vojislavom Koštunicom o tehničkim problemima koja postoje između Beograda i Prištine. zgovor sa premijerom Srbije Vojislavom Koštunicom o tehničkim problemima koja postoje između Beograda i Prištine.@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…