U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u 9.55 časova na neobezbeđenom pružnom prelazu, na putu Donji Dobić-Lešnica u opštini Loznica, “život je izgubilo jedno lice, tri sa težim povredama su prebačena na lečenje u Beograd, dok je 12 lica zadržano na lečenju u zdravstvenom centru u Loznici”, saopštio je Sekretarijat unutrašnjih poslova Šabac.

Na prvoj međunarodnoj konferenciji za obnovu i zaštitu kulturnog nasleđa na Kosovu i Metohiji, prikupljeno je 10 miliona dolara. Učesnici konferencije složili su se da je očuvanje kulturnih spomenika na Kosmetu faktor ujedinjenja i deo procesa pomirenja, ali i zakonska i moralna obaveza Međunarodne zajednice.

Predsednik Srbije Boris Tadić pozvao je u Milanu najznačajnije privrednike Lombardije, jedne od privredno najbogatijih italijanskih provincija, da pojačaju investiranje u Srbiju, imajući u vidu njen centralni geopolitički položaj u regionu i činjenicu da se političke prilike stabilizuju, što obezbeđuje sigurnost investicija.

Pres služba predsednika Srbije Borisa Tadića saopštila je da je Tadić juče primio pismo od šefa UNMIK-a Sorena Jesen-Petersena, povodom poziva Tadića za sastanak s predsednikom Kosova i Metohije Ibrahimom Rugovom.

Generalni sekretar NATO Jap de Hop Shefer najavio je u Prištini mogućnost odlaganja razgovora o finalnom statusu Kosmeta, ukoliko ne bude progresa u ispunjavanju standarda.

Predsednik Vlade Srbije Vojislav Koštunica primio je vicekancelara i ministra za saobraćaj, inovacije i tehnologiju Austrije Huberta Gorbaha.

Bord direktora Međunarodnog monetarnog fonda sinoc je u Vašingtonu i formalno produžio Srbiji rok za realizaciju trogodišnjeg finansijskog aranžmana do kraja godine, izjavio je guverner Narodne banke Srbje Radovan Jelašić za RTS.

Kragujevac, Bor i Vranje imaju najveći broj nezaposlenih i socijalno i ekonomsko su najugroženiji. Zbog toga im je Vlada Srbije omogućila vrlo povoljne kredite, najavili su u Kragujevcu republički ministri finansija, kapitalnih investicija i rada – Mlađan Dinkić, Velimir Ilić i Slobodan Lalović.
blički ministri finansija, kapitalnih investicija i rada – Mlađan Dinkić, Velimir Ilić i Slobodan Lalović.
@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…