U Parizu se održava međunarodna donatorska konferencija za obnovu i zaštitu istorijskih i kulturnih spomenika na Kosovu i Metohiji koje su poslednjih godina porušili i oštetili albanski vandali. U radu konferencije, koju organizuju UNESKO, Savet Evrope i Evropska komisija, učestvuje i delegacija Srbije i Crne Gore koju predvodi ministar inostranih poslova Vuk Drašković.

Predsednik Srbije Boris Tadić nastavlja višednevnu posetu Italiji, gde predvodi veliku delegaciju privrednika koji razgovaraju o unapređenju ekonomskih odnosa dve zemlje. Kako je najavljeno, Tadić će u Milanu, Lombardiji i pokrajini Friuli sa domaćinima razgovarati o međusobnoj saradnji. Predviđen je i susret sa predstavnicima srpske dijaspore u Italiji.

Predsednik Vlade Srbije Vojislav Koštunica primiće austrijskog vicekancelara i ministra za saobraćaj, inovacije i tehnologiju Huberta Gorbaha sa kojim će razgovarati o unapređenju saradnje dve zemlje.

Bord direktora Međunarodnog monetarnog fonda trebalo bi formalno da potvrdi da trogodišnji finansijski aranžman sa MMF-om, koji je trebalo da bude okončan polovinom maja, bude produžen do kraja 2005. godine.

Generalni sekretar NATO Jap de Hop Shefer dolazi na Kosovo i Metohiju gde će predvoditi Savet Severnoatlanske alijanse koji čine izaslanici 26 zemalja članica.

Ministar za kapitalne investicije Velimir Ilić, ministar finansija Mlađan Dinkić i ministar za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku Slobodan Lalović, posetiće Kragujevac.

Predsedavajući Radne grupe za povratak raseljenih na Kosmet i predstavnik UNHCR Gotfrid Kefner izjavio je da je jasno da se ta radna grupa, koja je u Beogradu održala prvi sastanak, neće baviti političkim, već humanitarnim problemima raseljenih lica sa Kosova.

Napredak ka procesu određivanja budućeg statusa Kosmeta zavisiće od dalje primene kosovskih standarda, ocena je Kontakt grupe za Kosovo čiji su predstavnici prošlog meseca boravili u Beogradu i Prištini. h standarda, ocena je Kontakt grupe za Kosovo čiji su predstavnici prošlog meseca boravili u Beogradu i Prištini.@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…