U organizaciji Ministarstva zdravlja i zdravstvenih centara, tekuća nedelja posvećena je zdravstvenoj nezi, odnosno medicinskom sestrinstvu. Valjevo je jedan od značajnijih centara u srbiji gde se skreće pažnja na značajnu dimenziju zdravstvenog sistema jer tek kada smo bolesni mi ili neko nama blizak shvatamo ulogu medicinskih sestara rekao je Tomica Milosavljević, ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije gostujući danas u valjevskom Zdravstvenom centru.
Milosavljević je Valjevo naveo kao primer velikog entuzijazma svih zaposlenih. N pitanje novinara o nenamenskom trošenju novca iz kredita svetske banke ministar Milosavljević je naglasio da je to nemoguće jer prvenstveno tajnovac u Valjevu nije ni počeo da se troši.
Milosavljević je napade na ministarstvo zdravlja ocenio kao političku kampanju i stava je da je to samo protivljenje promenama. Komentarišući preglede alternativnom metodom učenika jedne beogradske škole, Milosavljević je rekao da je od strane ministarstva urađeno sve što je bilo u njihovoj nadležnosti ,a odgovornost će utvrditi drugi nadležni organi. Ovo je samo pokazatelj da su za dobijanje dozvole potrebni mnogo stroži kriterijumi. Ministar je demntovao i da je primao naknadu za rad u upravnom odboru bolnice i najavi da će svi direktori bolnica u Srbiji od ministarstva dobiti dopis da preispitaju postojeće sistematizacije radnih mesta. Potpisivanje kolektivnih ugovora koji se sa sindikatima sprema već 12 meseci biće moguć onog momenta kada se za to steknu uslovi. Za 10. jun ministar Milosavljević je najavio konferenciju na kojoj će se predstaviti šta je urađeno na unapređenju kvaliteta što je uvod u novi zakon. najavio konferenciju na kojoj će se predstaviti šta je urađeno na unapređenju kvaliteta što je uvod u novi zakon.@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…