Vodostaj Tamiša i jezera kod poplavljenih banatskih sela se smanjuje, a nasipi su stabilizovani. Povlačenje vode potrajaće više nedelja, tako da su radovi sada usmereni na odvođenje vode poplavljenog područja u korita Tamiša i Begeja.

U leskovačkom kraju kiša je stala jutros oko 10.30 sati, a voda se polako povlači iz polavljenih dvorišta u selu Veliko Trnjane.

U glavnom gradu Mađarske će biti nastavljena dvodnevna konferencija predsednika parlamenata članica Evropske unije i kandidata za prijem.

Već sama razlika u formulaciji – budući, a ne konačni status Kosova – veoma je značajna i ohraburjuća zato što je albanska strana u međunarodnoj javnosti promovisala značenje konačnog statusa kao nezavisnost Kosmeta, ocenio je šef diplomatije SCG Vuk Drašković u intervjuu “Novostima”.

Ambasador Sjedinjenih Americkih Drzava u SCG Majkl Polt izjavio je u Kragujevcu da je americka administracija zadovoljna poboljšanjem saradnje Beograda sa Haškim tribunalom i da su odnosi SAD i SCG “sve više napreduju”.

Najbolja teniserka Srbije i Crne Gore Jelena Janković plasirala se u polufinale međunarodnog turnira u Berlinu pošto je savladala Ruskinju Jelenu Bovinu sa 6-3, 3-6, 6-3.

Do kraja ove godine 14.128 vojnih obveznika, među kojima je i 2.545 onih protiv kojih su podnete krivične prijave zbog neodazivanja pozivu za služenje vojnog roka, moći će, najverovatnije, da otkupe vojni rok, najavio je načelnik Uprave za obaveze odbrane Sektora za ljudske resurse Ministarstva odbrane SCG pukovnik Petar Radojčić.

Najmanje 17 ljudi je poginulo u eksploziji automobila-bombe na prometnoj raskrsnici u centu Bagdada, u trenutku prolaska kolone vozila u kojoj je bilo i stranaca, javila je agencija AFP, pozivajući se na neimenovane policijske izvore i očevice.
ojoj je bilo i stranaca, javila je agencija AFP, pozivajući se na neimenovane policijske izvore i očevice.
@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…