Krizni štab Republike Srbije za otklanjanje posledica poplava u srednjem Banatu, ocenio je danas da se situacija u tom području smiruje i stabilizuje, ali da će povlačenje vode potrajati više nedelja.

Policijski general Sreten Lukić, koji je stigao u Hag 4. aprila i iskoristio pravo da za mesec dana odloži izjašnjavanje o krivici, danas je ovlastio svog advokata Tiodora Skadera da u njegovo ime kaže da nije kriv ni po jednoj od tačaka optužnice.

Srbija i Crna Gora je, kada je reč o reformi i kompatibilnosti Vojske sa standardima NATO, već ispunila uslove za punopravno članstvo u programu Alijanse Partnerstvo za mir, ocenio je u Briselu ministar odbrane Prvoslav Davinić.

Ministar finansija Mlađan Dinkić je na konferenciji za novinare rekao da je u aprilu ponovo, drugi put ove godine, ostvaren budžetski suficit od 1,3 milijarde dinara, a da je ukupan deficit za protekla četiri meseca 1,1 milijardu dinara, odnosno šest puta manji nego u istom periodu prošle godine.

Porast izvoza u prvom kvartalu za 52 odsto predstavlja pravu i dobru vest za celu Srbiju i zajednički uspeh Vlade i privrede, izjavio je danas FoNetu republički premijer Vojislav Koštunica, osvrćući se na ekonomske prilike u zemlji.

Ispred Skupštine grada Kragujevca protestovalo je više hiljada radnika fabrike “Zastava-oružje” kojima su se, u znak podrške, pridružili i radnici fabrike “Zastava-automobili”.

Ekipe Civilne zaštite Srbije i ronioci iz Mađarske nastaviće da u Tisi tragaju za telima osam nastradalih putnika iz autobusa zrenjaninskog “Autobanata” koji se 15. aprila sa žabaljskog mosta survao u reku.

Vlasnici privatnih benzinskih stanica, iako su najavili, nisu blokirali rafineriju nafte u Pančevu već su samo demonstrativno parkirali svoje cisterne preko puta ulaska u fabriku. rali rafineriju nafte u Pančevu već su samo demonstrativno parkirali svoje cisterne preko puta ulaska u fabriku. @@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…