Pukovnik Vojske Srbije i Crne Gore Čedomir Branković vratio se iz Bugarske u SCG, nakon što je Apelacioni sud u Sofiji potvrdio da nema osnova za njegovo dalje zadržavanje u toj zemlji.

Predsednik bugarske vlade Simeon Sakskoburgotski pozvao je juce premijera Srbije Vojislava Koštunicu i obavestio ga o odluci drugostepenog suda u Sofiji da oslobodi pukovnika Vojske Srbije i Crne Gore Čedomira Brankovića.

Na području srednjeg i istočnog Banata nastavlja se odbrana od poplava i dostavljanje humanitarne pomoći ugroženom stanovništvu. Odbrambeni nasipi između pograničnih sela Međa i Jaša Tomić su stabilizovani, a Tamiš je juče bio u blagom opadanju.

Rumunsko Ministarstvo za životnu sredinu upozorilo je da zbog kiše koja je prognozirana do kraja sedmice postoji nova opasnost od poplava na zapadu, severu i centralnom delu te zemlje.

Ministar odbrane SCG Pravoslav Davinić danas će u NATO-u u Briselu razgovarati o proširenju saradnje Srbije i Crne Gore sa Atlantskim savezom.

Ekipe Civilne zaštite Srbije i ronioci iz Mađarske nastaviće da u Tisi tragaju za telima osam nastradalih putnika iz autobusa zrenjaninskog “Autobanata” koji se 15. aprila sa žabaljskog mosta survao u reku.

“Kuću cveća”, memorijalni kompleks u kome je sahranjen nekadašnji doživotni predsednik SFRJ Josip Broz Tito, danas će posetiti veliki broj delegacija sa prostora bivše Jugoslavije. Dolazak u Beograd, povodom 25. godišnjice Titove smrti, najavilo je više mesnih organizacija društva “Josip Broz Tito” iz Hrvatske, Makedonije i Bosne i Hercegovine, najavljeno je iz muzeja “25. maj”.

Policijski general Sreten Lukić, koji je stigao je u Hag 4. aprila i iskoristio pravo da za mesec dana odloži izjašnjavanje o krivici, danas je ovlastio svog advokata Tiodora Skadera da u njegovo ime kaže da nije kriv ni po jednoj od tačaka optužnice.
vlastio svog advokata Tiodora Skadera da u njegovo ime kaže da nije kriv ni po jednoj od tačaka optužnice.
@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…