Situacija na poplavljenom području u Srednjem Banatu se postupno stabilizuje, i u toku su radovi na ojačavanju nasipa kojima bi trebalo da se spreči dalje širenje poplave, saopštio je Krizni štab za otklanjanje posledica poplave.

Predsednik Vlade Srbije Vojislav Koštunica ocenio je da će sada posle dobijanja Studije izvodljivosti biti ispoljen veći interes Evropske unije da se ubrzaju pripreme za pregovore za Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju.

Predsednik Parlamentarne skupštine Saveta Evrope Rene van der Linden izjavio je kako bi opredeljenjem za razdvajanje državne zajednice evropski integracioni procesi u Srbiji i Crnoj Gori bili vraćeni na početak, i to bi znatno usporilo njihov pojedinačni ulazak u Evropsku uniju.

Ministar spoljnih poslova Srbije i Crne Gore Vuk Drašković zatražio je u Hagu da SCG bude odmah primljena u Partnerstvo za mir, ocenivši da bi to doprinelo ispunjavanju preostalih obaveza prema Haškom tribunalu.

U manastiru Svetog Nikolaja u Soko gradu kod Ljubovije biće održana završna svečanost obeležavanja dva veka Prvog srpskog ustanka. Srpski patrijarh gospodin Pavle služiće svetu arhijerejsku liturgiju, a svečanoj duhovnoj akademiji za slobodu i vaskrs Srbije, u kojoj će učestvovati horovi i naši poznati dramski umetnici, prisustvovaće i predsednik Skupštine Srbije Predrag Marković.

Novinarska udruženja i sindikati pozvali su novinare i radnike u štampanim i elektronskim medijima u Srbiji da se danas, na Svetski dan slobode medija, “petominutnom gromoglasnom tišinom” priključe akciji obeležavanja tog značajnog datuma. Kolege, koje će biti u redakcijama ili na događajima, pozvane su da od 11.55 do 12 sati prekinu rad.

Ekipe civilne zaštite Srbije i ronioci iz Mađarske, ni tokom današnje pretrage 12 kilometara priobalja sa obe strane Tise, nizvodno od žabaljskog mosta, nisu pronašli tela postradalih putnika iz autobusa zrenjaninskog “Autobanata”, izjavio je rukovodilac civilne zaštite Srbije za pretragu Tise Milan Mihailović.

nskog “Autobanata”, izjavio je rukovodilac civilne zaštite Srbije za pretragu Tise Milan Mihailović.

@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…