Predsednik Vlade Srbije Vojislav Koštunica izjavio je Tanjugu da je kompromisno rešenje za Kosovo i Metohiju jedino prihvatljivo za Beograd i da je neophodno u strpljivom razgovoru pronaci zajednicko rešenje koje uvažava interese oba naroda.

Pripadnici Kosovske policijske službe preuzeli su nadležnost u policijskoj stanici u južnom delu Kosovske Mitrovice. Komandir stanice Robert Mek Aliser predao je kontrolu stanice porucniku KPS Arifu Ahmetiju, koji pod komandom ima 124 policajca, 12 vodnika i dva porucnika.
U policijskoj stanici u južnom delu Kosovske Mitrovice ostaju samo dva UNMIK policajca.

Parlamentarna skupština SE završila je prolecno zasedanje. U današnjoj raspravi ucestvovalo je i šest clanova delegacije SCG koji su govorili o mogucem referendumu u Crnoj Gori pocetkom 2006. godine.
Šef delegacije SCG Zoran Šami ocenio je da je potrebno definisati standarde referenduma, kako bi se izbegle zloupotrebe, izneo je neke predloge o referendumskom pitanju i rekao da je za pitanja od državnog interesa potrebna dvotrecinska vecina.

Nemacki diplomata Verner Vnet doputovao je juce u Prištinu u svojstvu novog šefa Misije OEBS-a, a zadužen je za izgradnju institucija na Kosovu.
Ambasador Vnet je po dolasku na prištinski aerodrom izjavio novinarima da je vaoma zadovoljan zbog toga što ce biti na celu Misije OEBS-a na Kosovu, kako bi radio za buducnosti Kosova

zadovoljan zbog toga što ce biti na celu Misije OEBS-a na Kosovu, kako bi radio za buducnosti Kosova

@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…