Pravoslavne hrišćanske crkve i vernici slave Veliki petak, dan stradanja i smrti Isusa Hrista. Veliki petak, jedan od najznačajnijih dana u Velikoj sedmici stradanja Hristovog i dan žalosti za sav hrišćanski svet biće obeležen i u svim hramovima Srpske pravoslavne crkve u zemlji i svetu.

Najviši funkcioneri Državne zajednice i Republike Srbije čestitali su pravoslavnim vernicima Uskrs.”Želja mi je da dan Hristovog vaskrsenja proslavimo u miru, ljubavi i slozi sa bližnjima i da u danima i godinama koji su pred nama budemo dostojni vremena i iskušenja koje nam predstoji” ističe se u čestitki predsednika SCG Svetozara Marovića.

U Banatu se nastavlja borba protiv vodene stihije. Pomoć stiže iz zemlje i inostranstva. Kako je saopštio Krizni štab Srbije za otklanjanje posledica poplave u srednjem Banatu, u Jaši Tomiću pripadnici Vojske SCG spremaju džakove sa peskom za podizanje nasipa, a u toku je i asanacija terena koju nadgleda veterinarska inspekcija.

Specijalni savetnik Visokog predstavnika Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Štefan Lene pozvao je političko rukovodstvo Kosova da privhati poziv predsednika Srbije Borisa Tadića na dijalog i da bude otvoreno za politički razgovor sa Beogradom.

Pripadnici Kosovske policijske službe preuzeće nadležnost u policijskoj stanici u južnom delu Kosovske Mitrovice. Komandir stanice Robert Mek Aliser predaće kontrolu stanice poručniku KPS Arifu Ahmetiju, koji će pod komandom imati 124 policajca, 12 vodnika i dva poručnika. U policijskoj stanici u južnom delu Kosovske Mitrovice ostaće samo dva UNMIK policajca.

Nemački diplomata Verner Vnet doputovao je juče u Prištinu u svojstvu novog šefa Misije OEBS-a, a zadužen je za izgradnju institucija na Kosovu.

Prolećno zasedanje Parlamentarne skupštine Saveta Evrope [PS SE] u istočnom francuskom gradu Strazburu biće završeno, raspravom o standardima i načinu organizovanja referenduma, u kojoj se za govor prijavilo i šest članova iz delegacije SCG. Smatra se da će u toj raspravi biti pokrenuto i pitanje referenduma u Crnoj Gori.

egacije SCG. Smatra se da će u toj raspravi biti pokrenuto i pitanje referenduma u Crnoj Gori.

@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…