Šefovi diplomatija Evropske unije podržali su povoljan zaključak Evropske komisije o spremnosti Srbije i Crne Gore da stupi u pregovore sa Evropskom unijom o sklapanju sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, i zatražili da Komisija što pre pripremi početak tih pregovora.

Predsednik Srbije i Crne Gore Svetozar Marović je povodom potvrde pozitivne ocene Studije izvodljivosti na Savetu ministara EU, ocenio da su time Srbija i Crna Gora i formalno ušle u novu fazu pridruživanja institucijama Evropske unije.

Predsednik Srbije i Crne Gore Svetozar Marović boravi u poseti Savetu Evrope u Strazburu, gde će se obratiti učesnicima proletnjeg zasedanja Parlamentarne skupstine SE u njegovom sedištu u gradu u istočnoj Francuskoj.

Premijer Vojislav Koštunica i ministri Velimir Ilić, Dragan Jočić, Ivana Dulić Marković i Bojan Dimitrijević održaće u Sečnju sastanak s pokrajinskim kriznim štabom i štabovima banatskih opština koje su ugrožene poplavama.

Poslanici Skupštine Srbije nastaviće raspravu o amandmanima na vladin predlog zakona o prijavljivanju i evidentiranju oduzete imovine. U nastavku sednice trebalo bi da se razmatra i vladin predlog za izmenu zakona o zdravstvenom osiguranju.

Na Beogradskom sajmu biće otvoren 31. Međunarodni sajam gradjevinarstva, na kojem će učestvovati više od 1.000 izlagača, od kojih 400 iz inostranstva.

Prema poslednjem bilansu, najmanje 69 osoba je poginulo, a 441 je povređena u železničkoj nesreći u ponedeljak ujutro kod Osake, saopštila je japanska policija. U vozu je bilo 580 putnika.

j nesreći u ponedeljak ujutro kod Osake, saopštila je japanska policija. U vozu je bilo 580 putnika.

@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…