U okviru CRDA projekta “”Unapredjenje rada mikrobiološke laboratorije””, Služba mikrobiologije i parazitologije ZC Valjevo nastavila je besplatna testiranja rizičnih grupa i mladih na virus SIDE. Posle štićenika KP Doma, testiranje je obavljeno i za učenike Gimnazije i Medicinske koji su se dobrovoljno prijavili. Analize na SIDU obavljene su testovima HIV DUO (za otkrivanje antigena i antitela) i ANTIGEN P24 (za rano otkrivanje infekcije, 3-10 dana posle inficiranja). Ovim projektom, nastalim u saradnji ZC i IRD-a, Služba mikrobilogije i parazitologije je opremljena je automatskim imunoanalajzerom VIDAS za istovremenu analizu velikog broja različitih agenasa.

Doktori Radiološke službe Nada Sajić i Jovan Tetiković ove nedelje pohađaju Školu multislajsnog skenera na Univezitetskoj klinici u nemačkom gradu Minsteru.U petak je u Radiološkoj službi završen drugi deo obuke za korišćenje kompjuterskog programa za analizu snimaka novog skenera. Obuku je vodila Kristijana Šindler, aplikacioni specijalista Simensa.

Specijalisti Urološke službe dr Milutin Matović i dr Zoran Đurić proveli su sedam dana na stručnom usavršavanju za laparoskopsku urologiju u Sloveniji. Mentor im je bio jedan od pionira laparoskopske urologije u Evropi prof. dr Nado Vodopija. Paralelno sa svojom edukacijom, naši lekari su učestvovali i na kursu u organizaciji Slovenačkog udruženja urologa. ralelno sa svojom edukacijom, naši lekari su učestvovali i na kursu u organizaciji Slovenačkog udruženja urologa.@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…