Sastanak Udruženja građana Divčibara sa predstavnicima svih republičkih ministarstava i javnih preduzeća održan je juče u Beogradu a sa ciljem da se oživi i pokrene Divčibare kao atraktivna turistička destinacija ne samo domaća već da uđe u međunarodnu turističku ponudu Srbije. Potencijali postoje, a sam broj prisutnih na sastanku pokazao je da postoji i volja i spremnost da se posao odradi na najbolji mogući način. radno telo koje je formirano od predstavnika svih ministarstava i institucija ima zadatak da pripremi akcioni plan u kome će se definisati šta su prioritetiza Divčibare, šta je čija nadležnost i u kom roku to treba da uradi.

bojan

Za početak je definisano sedam prioriteta koji bi tokom ove godine mogli da se urade.

bojan

Udruženje građana Divčivare okuplja sve one koji ne žele da se nađu na kvotama političkih partija već one koji u kontinuitetu hoće da rade i doprinose boljitku Divčibara, kaže prota Stojadin Pavlović. Prvi sastaanak bio je na Divčibarama, druči u Valjevu, a treći u Beogradnu na ministarskom nivou u organizaciji resornog ministarstva.

Stojadin

Pored putnog pravca, u planu je da se u saradnji sa ministarsvom odbrane omogući postavljanje optičkog kabla,
MUP će uraditi stanicu sa odeljenjem saobraćajne policije, pomoćnik ministra zdravlja je obećao rekonstrukciju Doma zdravlja, a nešto teži zadatak je izrada projektne dokumentacije za kanalizacionu mrežu i rekonstrukcija vodovodne mreže.

Lukic

Pored infrastrukturnih radova, intenzivni su kontakzi sa potencijalnim ulagačima, a Divčibarama će već ovog leta biti vraćena manifestacija izbora Mis beli narcis koja se ove godine odvija pod pokroviteljstvom ministarstva
turizma.

stole

Želja je da se na Divčibarama predstavi sva moć ljudi i entuzijasta i da se stvori takmičarski duh Opština koje gravitiraju Divčibarama, a glavni akcenat je da se predstavi ne Udruženje već Divčibare.
i duh Opština koje gravitiraju Divčibarama, a glavni akcenat je da se predstavi ne Udruženje već Divčibare.
@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…