Ronilačke ekipe, vojska i žandarmerija nastavili su potragu za više od deset putnika nestalih u reci Tisi posle sinoćne teške saobraćajne na putu Zrenjanin-Novi Sad kada je autobus u kome su se nalazili, posle sudara sa kamionom na žabaljskom mostu, pao u reku, a započeće i vađenje autobusa.

Predsednik Vlade Srbije Vojislav Koštunica izjavio je da smo sa pozitivnom studijom izvodljivosti krenuli ka Evropi, a naš cilj je da se taj proces što je moguće više ubrza.

Potpredsednik Vlade Srbije Miroljub Labus razgovarao je u Vašingtonu sa Stivenom Hedlijem, savetnikom američkog predsednika za nacionanu bezbednost, koji mu je preneo spremnost SAD da pomognu Srbiji na putu ka Evropskoj uniji.

Sve parlamentarne stranke prijavile su imovinu i finansijski bilans za proteklu godinu u zakonskom roku, koji je istekao u ponoć, saznao je Tanjug, a iz prijava bi se moglo zaključiti da su i najveće stranke u Srbiji – prilična sirotinja.

Delegacija Vlade Srbije, koja u Vašingtonu učestvuje na prolećnom sastanku Medjunarodnog monetarnog fonda i Svetske banke, nastavila je pregovore sa MMF-om o okončanju pete revizije u okviru sprovodjenja sadašnjeg trogodišnjeg finansijskog aranžmana.

Direktor Generalnog direktorata Evropske komisije za proširenje Evropske unije Fabricio Barbaso izjavio je da će i pregovori o stabilizaciji i pridruživanju Srbije i Crne Gore EU biti uslovljeni ispunjavanjem određenih uslova, u prvom redu punom saradnjom sa Haškim tribunalom.

Premijer Republike Srpske Pero Bukejlović izjavio je da je sutrašnji komemorativni skup u Donjoj Gradini, najvećem stratištu u sistemu jasenovačkih ustaških logora iz Drugog svetskog rata, događaj od “velike važnosti sa aspekta našeg odnosa prema prošlosti i žrtvama ustaškog i fašističkog zločina genocida koje nikada ne smeju biti zaboravljene”.
prema prošlosti i žrtvama ustaškog i fašističkog zločina genocida koje nikada ne smeju biti zaboravljene”.
@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…