Predsednik Vlade Srbije Vojislav Koštunica izjavio je, povodom dobijanja pozitivne ocene studije izvodljivosti, da je uveren da će Srbija i Crna Gora biti punopravni član Evropske unije.

Patrijarh Srpski gospodin Pavle uputio je čestitku predsedniku Vlade Srbije Vojislavu Koštunici, povodom dobijanja pozitivne Studije izvodljivosti, u kojoj se kaže:”Veliko mi je zadovoljstvo da Vam uputim svoje iskrene čestitke povodom dobijanja Studije izvodljivosti za našu zemlju. Veliki trud koji je uložila Vlada Srbije i sve druge državne institucije da se naša zemlja približi Evropskoj uniji sada daje konkretne rezultate. Srpska pravoslavna crkva je na svom vekovonom jevanđelskom putu bila i ostala zagovornik bezuslovnog poštovanja, prijateljstva i razumevanja prema svim narodima i ljudima, kao i svakog objedinjavanja, koje u isto vreme omogućuje i zajedništvo i negovanje sopstvenog identiteta.

Pukovnik Vujadin Popović dobrovoljno odlazi u Hag zbog optužnice za ratne zločine u Srebrenici 1995. godine.
Popović će otputovati u Hag u pratnji člana Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Zorana Lončara.

Ministar spoljnih poslova Srbije i Crne Gore Vuk Drašković putuje u jednodnevnu zvaničnu posetu Grčkoj, gde će sa najvišim zvaničnicima razgovarati o najvažnijim bilateralnim i međunarodnim pitanjima i situaciji u regionu, posebno o političko-bezbednosnom stanju na Kosovu i Metohiji.

Predsednik Skupštine Srbije i Crne Gore Zoran Šami boravi u Sankt Peterburgu, gde će do 16. aprila učestvovati na međunarodnoj parlamentarnoj konferenciji povodom 60. godišnjice pobede antihitlerovkse koalicije u Drugom svetskom ratu. Predsednik Skupštine SCG će se tokom konferencije sastati se sa predsednicima oba doma ruskog parlamenta – Državne dume Borisom Grizlovom i Saveta Federacije Sergejom Mironovom.

U posebnom odeljenju Okružnog suda u Beogradu, svedočenjem bivšeg šefa Biroa Vlade Srbije za komunikacije Vladimira – Bebe Popovića, biće nastavljno sudjenje optuženima za ubistvo srpskog premijera Zorana Đinđića.

Skupština Srbije nastaviće načelnu raspravu o vladinom Predlogu zakona o prijavljivanju i evidentiranju oduzete imovine. Cilj zakona je da se ispravi istorijska nepravda i učvrsti pravo svojine u zemlji, ali tako da se ne dovede u pitanje makroekonomska stabilnost društva, rekao je, obrazlažući predloženi zakon, ministar za ekonomske odnose sa inostranstvom Milan Parivodić. društva, rekao je, obrazlažući predloženi zakon, ministar za ekonomske odnose sa inostranstvom Milan Parivodić. @@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…