Patrijarh Srpski gospodin Pavle uputio je čestitku predsedniku Vlade Srbije Vojislavu Koštunici, povodom dobijanja pozitivne Studije izvodljivosti, u kojoj su upucene iskrene čestitke povodom dobijanja Studije izvodljivosti za našu zemlju.

Ministar inostranih poslova Nemačke Joška Fišer preneo je u Berlinu predsedniku Srbije Borisu Tadiću zadovoljstvo činjenicom da je Beograd dobio pozitivnu studiju izvodljivosti, saglasio se sa ocenom da je naša zemlja ostvarila značajan napredak i obećao joj punu podršku Nemačke na putu ka Evropi.

Poslovodstvo Naftne industrije Srbije je regulisalo problem sa sindikatima Rafinerije nafte “Pančevo” i reprezentativnim sindikatom i postiglo sporazum o zamrzavanju štrajka do 1. juna, potvrdio je ministar rudarstva i energetike Radomir Naumov.

Politički direktori ministarstava inostranih poslova zemalja članica Kontakt grupe preneli su u Prištini okvirne principe za uređivanje budućnosti Kosova, i istakli posebno teritorijalnu nedeljivost i nemogućnsot povratka Kosova na stanje do 1999. godine.

Svetski dnevnici pozdravili su odluku Evropske komisije da Srbija i Crna Gora dobije pozitivnu ocenu Studije o izvodljivosti, čime je dato načelno zeleno svetlo za početak pregovora o sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju Evropskoj uniji.

Potpredsednik Vlade Srbije Miroljub Labus učestvovaće na forumu Kran Montana “Evropske perspektive i regionalna saradnja”, koji se održava u Zagrebu pod pokroviteljstvom hrvatskog premijera Ive Sanadera.

Predstavnici Demokratske stranke i G17 plus ocenili su danas da nije dobro što je predsednik Kosova Ibrahim Rugova odbio da se sastane sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem.

Skupština Srbije završila je raspravu o setu energetskih zakona, tokom koje je glavna tema bilo očuvanje resursa na Kosovu i Metohiji, koji se Strategijom razvoja energetike do 2015. godine, zasebno tretiraju.
je resursa na Kosovu i Metohiji, koji se Strategijom razvoja energetike do 2015. godine, zasebno tretiraju.
@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…