:::Ministar finansija Srbije Mlađan Dinkić izjavio je da je Vlada, povodom štrajka zaposlenih u Rafineriji nafte u Pančevu, “zauzela tvrd stav, u kojem neće biti popuštanja i dozvole da plate zaposlenih budu povećane za 30 odsto”

>>>Svih 607 aviomehaničara “Jat Ervejza”, posle 23 dana štrajka, vratiće se na posao, a pretpostavlja se da bi red letenja nacionalnog avio prevoznika mogao da bude normalizovan već sutra.

>>>Predsednik Skupštine Srbije Predrag Marković izjavio je da bi izmene Ustavne povelje, kojima je predvidjeno da neposredni izbori za parlament državne zajednice budu održani kada i republički izbori u svakoj državi članici, na dnevnom redu srpske skupštine mogle da se nadju u maju.

>>>Vlada Srbije saopštila je da je u razgovoru sa ministrom unutrašnjih poslova Draganom Jočićem pukovnik Vujadin Popović doneo odluku da dobrovoljno ode u Haški tribunal. Popović će u Hag otputovati 14. aprila, u pratnji ministra Zorana Lončara, navedeno je u saopštenju Kancelarije za saradnju s medijima.

>>>Haški tribunal otpečatio je optužnicu protiv rezervnog kapetana vojske bosanskih Srba Milorada Trbića zbog njegove uloge u zločinima u Srebrenici. Kapetan Trbić [47], bivši zamenik šefa bezbednosti zvorničke brigade, optužen je po jednoj tački za ubistvo u vezi sa masakrom bosanskih muslimana 1995. godine, saopštio je portparol Tribunala Džim Lendejl.

>>>Predstavnici Srpske liste za Kosovo i Metohiju odlučili su, na sastanku u Kosovskoj Mitrovici, da udju u Radnu grupu za decentralizaciju vlasti na Kosovu i Metohiji. Jedan od predstavnika Srpske liste za Kosovo i Metohiju Randjel Nojkić izjavio je da će u Radnu grupu za decentralizaciju, pored njega, biti delegirani i Oliver Ivanović i Goran Bogdanović.

>>>U Zagrebu će biti formirana srpska manjinska samouprave na državnom nivou, što će, prema mišljenju srpskih predstavnika i najvećeg dela srpske javnosti u Hrvatskoj, biti prekretnica u političkom životu Srba u toj zemlji predstavnika i najvećeg dela srpske javnosti u Hrvatskoj, biti prekretnica u političkom životu Srba u toj zemlji@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…