Papa Jovan Pavle II sahranjen je u kripti bazilike Svetog Petra u Vatikanu. Sahrani koja se smatra najvećim religioznim događajem savremene istorije, prisustvovale su delegacije oko 200 zemalja na čelu sa svetskim političkim i verskim liderima, kao i između dva i četiri miliona vernika iz Italije i raznih delova sveta.

Sindikat aviomehaničara Srbije postigao je dogovor sa Vladom Srbije, na osnovu čega će danas prekinuti štrajk. Predsednik tog sindikata Dragan Bogdanović izjavio je da će se aviomehaničari u 12 sati vratiti na posao.

Ministar finasija Mlađan Dinkić izjavio je da Vlada Srbije neće dozvoliti najavljeni štrajk zaposlenih u Rafineriji nafte u Pančevu, jer je procenjeno da iza toga stoji politika, odnosno pojedine opozicione, vanparlamentarne stranke.

Na upravo završenoj 26. Konferenciji ministara pravde evropskih zemalja u Helsinkiju usvojeno je pet rezolucija koje jasno govore u kojem pravcu se kreće evropsko zakonodavstvo i ujednačavanje prakse evropskih zemalja u toj oblasti, izjavio je danas Tanjugu srpski ministar pravde Zoran Stojković.

Potpredsednik Vlade Srbije Miroljub Labus razgovarao je danas u Berlinu s političkim direktorom u Ministarstvu spoljnih poslova Mihaelom Šeferom, izvestiocem o SCG u Odboru za Evropsku uniju Bundestaga Ursulom Hajnen, savetnikom za spoljnu politiku i bezbednost nemačkog kancelara Bertom Mitelburgom i šefom sektora za Evropu Ekartom Kuncom.

Ministar prosvete Slobodan Vuksanović je obavestio direktore beogradskih osnovnih škola da nije prihvatio predlog gradske skupštine o racionalizaciji školskog prostora i da zbog toga neće biti spajanja osnovnih škola, saopštilo je Ministarstvo prosvete i sporta.

Načelnik generalštaba Vojske Srbije i Crne Gore general Dragan Paskaš izjavio je danas da, po projektovanom stanju, vojska trenutno ima 65.000 pripadnika, ali da je zbog nepopunjenosti jedinica faktički broj znatno manji. Paskaš je, u razgovoru sa novinarima u Centralnom domu Vojske SCG u Beogradu, rekao da je do 2010. godine planirano da se broj pripadnika vojske svede na 40.000.

Delegacija SPC trebalo bi u Beloj kući u Vašingtonu, da se sastane sa Stivenom Hedlijem, savetnikom za nacionalnu bezbednost predsednika Sjedinjenih Američkih Država.

br />

@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…