Predsednik SCG Svetozar Marović i visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Havijer Solana izrazili su nadu da će u toku dana biti postignut politički sporazum kojim bi se regulisao pravni status parlamenta državne zajednice.

Predsednici Srbije i Bugarske, Boris Tadić i Georgi Prvanov, zajednički su ocenili u Sofiji da odnosi dveju zemalja nikad nisu bili bolji, a šef bugarske države je najavio da će njegova zemlja aktivno zastupati interese Srbije i Crne Gore u procesu evopskih i evroatlantskih integracija.

Predsednik Koordinacionog centra za KiM, Nebojša Čović rekao je u Beču, na sednici Stalnog saveta OEBS, da Beograd već više od pet godina iskreno pokušava da, u partnerskom odnosu s međunarodnom zajednicom, doprinese uspostavljanju multietničkog društva i izgradnji poverenja u pokrajini, ali da svaka inicijativa iz Beograda nailazi na neprelazan zid.

Šef Kancelarije Vlade Srbije za saradnju sa medijima Srđan Đurić izjavio je da je “apsolutna neistina” izjava da premijer Vojislav Koštunica podržava ulazak Demokratske stranke u vladu. Funkcioner G17 plus Čedomir Antić izjavio je za današnji “Dnevnik” da Koštunica podržava ulazak DS u vladu nakon dobijanja pozitivne ocene Studije o izvodljivosti.

Isplata drugog dela penzija za januar 2005. godine, za korisnike koji primaju putem tekućih računa, počeće u subotu, 9. aprila, saopštio je danas Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje zaposlenih

Portparol glavne tužiteljke Haškog tribunala Florans Artman ponovila je danas demantovala navode nekih medija da je Karla del Ponte sačinila izveštaj o saradnji Srbije i Crne Gore sa Haškim sudom, i da će taj dokument do 12.aprila dostaviti Evropskoj komisiji.

Ministar pravde Srbije Zoran Stojković potpisao je u Helsinkiju, u ime državne zajednice SCG, Građanskopravnu konvenciju o korupciji i Drugi dodatni protokol uz Evropsku konvenciju o međusobnom pružanju pravne pomoći u krivičnim stvarima, saopštilo je Ministarstvo pravde Srbije.

Srbija i Crna Gora priključiće se danas Dekadi Roma, desetogodišnjem međunarodnom projektu za integraciju romskog stanovništva, jedne od najugroženijih etničkih grupa u Evropi.
eđunarodnom projektu za integraciju romskog stanovništva, jedne od najugroženijih etničkih grupa u Evropi.
@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…