Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju s Haškim tribunalom Rasim Ljajić izjavio je posle razgovora s glavnim tužiocem Haškog tribunala Karlom Del Ponte da očekuje da će ona preneti Evropskoj komisiji pozitivnu ocenu o saradnji Beograda sa Tribunalom.

Policijski general Sreten Lukić, koji je u ponedeljak stigao iz Beograda u Pritvorsku jedinicu Haškog tribunala, izaći će prvi put pred taj sud, da se izjasni o navodima optužnice. Haška optužnica ga tereti za zločine protiv čovečnosti i kršenje zakona i običaja ratovanja, počinjene na Kosovu od 1. januara do 20. juna 1999. godine.

Predsednik Srbije Boris Tadić prisustvovaće sa predsednikom Bugarske Georgijem Prvanovom u Gostunu kod Prijepolja otkrivanju spomen obeležja bugarskim đacima, koji su poginuli pre godinu dana kada se njihov autobus survao u Lim.

Nemački ministar inostranih poslova Joška Fišer posetiće, u okviru balkanske turneje, Kosovo i Metohiju.

Potpredsednik Vlade Srbije Miroljub Labus doputovaće u dvodnevnu radnu posetu Francuskoj, gde će sa visokim zvaničnicima te zemlje razgovarati o evropskom i evroatlantskom integrisanju Srbije i Crne Gore, aktuelnoj situaciji na Balkanu i unapredjenju bilateralnih odnosa, s naglaskom na ekonomskoj saradnji.

Ispred zgrade JU programa u Zvečanu, u podne će početi distribucija humanitarne pomoći u hrani za 17 kolektivnih centara interno raseljenih na području Kosova i Metohije.

U Pres sali Vlade Srbije u podne će biti održana promocija sajta posvećenog Kosovu i Metohiji, kojoj će prisustvovati predsednik Vlade Vojislav Koštunica i predsednik Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju Nebojša Čović.

Posle nedelju dana odsustvovanja sa suđenja, bivši srpski i jugoslovenski predsednik Slobodan Milošević nastaviće ispitivanje svedokinje odbrane Danice Marinković pred Haškim tribunalom.
dnik Slobodan Milošević nastaviće ispitivanje svedokinje odbrane Danice Marinković pred Haškim tribunalom.
@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…