Vlada Srbije će tražiti od MMF-a da rok za povlačenje do sada neiskorišćenih 290 miliona dolara, pomeri do sredine septembra. Delegaciju srpske vlade koja 14. aprila putuje u Vašington činiće guverner Radovan Jelašić, potpredsednik Vlade Miroljub Labus, ministar finansija Mlađan Dinkić i ministar za privredu Predrag Bubalo.

Sindikat inženjera vazduhoplovstva u Jat ervejzu najavio je štrajk, zbog suspenzije aviomehaničara. Povod d a se i avioinžinjeri pridruže aviomehaničarima u štrajk jesu problemi u Jatu, a zahtev je da se preraspodele kvartalni fondovi za zarade, da se omogući zapošljavanje putem javnog oglašavanja i da se smene prva i druga rukovodna linija. Sindikat avioinžinjera navodi da štrajk neće uticati na avio saboraćaj.

Dragan Jočić je potvrdio da je raspisana poternica za generalom Nebojšom Pavkovićem i da je potraga za njim u toku. Jočić je na pitanje novinara da li će se Pavković do 12. aprila naći u Hagu odgovorio da veruje da će Pavković u potpunosti odgovoriti zahtevima Tribunala. Prema njegovim rečima, pitanje haških optuženika za Srbiju je “pitanje prošlosti”.

Izručenje Ratka Mladića nije uslov za dobijanje pozitivne ocene Studije o izvodljivosti, izjavio je Rasim Ljajić.
Ipak, njegovo izručenje će biti uslov za ulazak u Partnerstvo za mir i za početak pregovora o procesu stabilizacije i asocijacije. On je novosadskom “Dnevniku” rekao da će predstojeći period morati u potpunosti da se posveti Mladićevom pronalaženju, kako SCG ne bi dospela u isti položaj kao Hrvatska, koja je na putu ulaska u EU zaustavljena zbog Ante Gotovine.

Zdravstveno stanje pape Jovana Pavla drugog je nepremenjeno, i dalje je “veoma teško” a rano jutros ispoljili su se i prvi znaci gubljenja svesti, saopštio je Vatikan.

Srpski ministar pravde Zoran Stojković rekao je da je glavni tužilac Haškog tribunala Karla del Ponete dala pozitivno mišljenje da general Vladimir Lazarević do početka suđenja bude, uz garancije države, pušten iz pritvora u Sheveningenu i da organizuje svoju odbranu prikupljanjem dokumentacije u Srbiji.

U Orahovcu je sinoć oko 20 sati i 30 minuta zapaljena kuća Dejana Nedeljkovića. U kući, koja se nalazi na periferiji srpskog dela Orahovca, nije bilo nikog jer je porodica Nedeljković ranije iz bezbednosnih razloga napustila svoj dom, rekla je Tanjugu meštanka Slavica Vitošević. Kako je javila regionalna televizija “Most” iz Zvečana požar su lokalizovali meštani Srbi jer se na njihov poziv vatrogasci albanske nacionalnosti nisu odazvali. U Orahovcu živi još oko 500 Srba.

Predstavnici Demokratske stranke i Demokratske stranke Srbije kategorično su odbacili špekulacije o tome da te dve stranke na podsticaj iz Brisela, a daleko izvan očiju javnosti, razgovaraju o ulasku DS u kabinet premijera Vojislava Koštunice.

Bugarska će uvesti vize za gradjane Srbije i Crne Gore i Makedonije od 1. januara 2007. godine, za kada je planiran prijem te zemlje u Evropsku uniju, objavili su danas sofijski mediji. Zamenik ministra unutrašnjih poslova Bojko Kocev izjavio je posle sednice parlamentarne Komisije za unutrašnje poslove Bugarske, da je ta odluka iznudjena zahtevom iz Brisela. Bugarska je prošle godine uvela vize za gradjane Kosova i Metohije.

Narodna banka Srbije saopštava da je počela druga faza postepenog ukidanja čeka, koja će trajati do 31. avgusta. Odloženo plaćanje od danas je moguće samo na tri mesečne rate.

e trajati do 31. avgusta. Odloženo plaćanje od danas je moguće samo na tri mesečne rate.

@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…