Strahuje se da je između 1000 i 2000 stanovnika indonežnaskog ostrva Nijas poginulo u zemljotresu jačine 8,7 stepeni Rihterove skale koji je u ponedeljak po podne pogodio severni deo susedne Sumatre, saopštile su lokalne vlasti.

Predsednik Srbije Boris Tadić je juce u razgovoru sa specijalnim predstavnikom generalnog sekretara Ujedinjenih nacija za Kosovo i Metohiju Serenom Jesen-Petersenom, kao apsolutno neprihvatljivo ocenio održavanje vojnih vežbi Kosovskog zaštitng korpusa u okolini Vučitrna.

Nedeljko [71] i Nevenka Vučić [73], teško pretučeni u ponedeljak u selu Crkolez kod Istoka na Kosovu, i dalje su u teškom zdravstvenom stanju i lekari ne mogu da prognoziraju dalji tok oporavka.

Savetnik predsednika Srbije za pitanja saradnje sa Haškim tribunalom Jovan Simić izjavio je Tanjugu da će, prema informacijama kojima on raspolaže, danas biti obavljena planirana lekarska intervencija nad generalom Sretenom Lukićem.

Aviomehaničari JAT-a održaće u 14 časova protest ispre republičke Vlade, najavio je Predsednik Strukovnog sindikata vazduhoplovnih mehaničara Dragan Bogdanović.

Poslanici Skupštine Srbije razmatraće izmene Zakona o organizaciji i nadležnosti državnih organa u suzbijanju organizovanog kriminala.

Polaganjem venca na srpsko vojničko groblje ministar spoljnih poslova Srbije i Crne Gore Vuk Drašković završiće dvodnevnu posetu Alžiru.

Delegacija Srpske pravoslavne crkve [SPC] razgovarala je u Vašingtonu sa generalnim sekretarom Ujednjenih nacija Kofijem Ananom o situaciji na Kosovu i Metohiji.

br />

@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…