BID zona kao zona unapredjenog poslovanje svakodnevno postaje drugačija i savremenija. Problem regulacije saobracaja u ovom delu grada delimicno ce biti resen postavljanjem lanaca koji će onemogućiti prolaz vozilima ka spomeniku Desanki Maksimović i u delu kod taksista. U planu je i postavljanje svetlosnih reklama..

Upravni odbor bida je u toku februara održao dve sednice, prvoj je prisustvovao predsednik opštine dr. Jovan Tomić koji je dao saglasnost i punu podršku opštine BID-u obećavši dobru saradnju.
IDEJA BIDA UVEDENA JE U SRPSKE GRADOVE U OKVIRU PROGRAMA LOKALNE SMOUPRAVE POLOVONOM 2002G. GDE SU U KONKURENCIJI VIŠE GRADOVA VALJEVO I ZRENJANIN ODABRANI ZA PILOT PROJEKAT I ORGANIZACIJU PRVIH BIDOVA. NEŠTO KASNIJE PRIDRUŽILI SU SE NIŠ I KRUŠEVAC. OSNOVNI CILJ BIDA JESTE DA UNAPREDI POSLOVNU KLIMU CENTRALNOG DELA GRADA, ODNOSNO DA GLAVNU TRGOVAČKU ULICU PRETVORI U PODRUČJE ATRAKTIVNOG , MIRNOG I ČISTOG CENTRALNOG DELA GRADA ZA KUPOVINU , KOJE SVOJIM POSETIOCIMA NUDI, PRUJATNU ATMOSFERU I DINAMIČNO OKRUŽENJE ZA RAST POSLOVNIH SUBJEKATA.
Odlukom iz 1992. godine čitavo područje Knez Miloseve ulice proglašeno je za nepokretno kulturno dobro i stavljeno pod zaštitu Zavoda za zaštitu spomenika kulture. U okviru BID-a nalaze se dva hotela, 13 objekata od izuzetne arhitektonske vrednosti i 11 objekata sa manjim spomeničkim svojstvima. Prostor obuhvata 160 katastarskih parcela sa velikim brojem poslovnih i stambenih objekata, a zabranjuje se vršenje bilo kakvih radova i svi se obavezuju na čuvanje i održavanje u saradnji sa Zavodom za zašitu spomenika kulture Valjevo. Upravni odbor “Trgovačka zona Knez Miloš ” kao zona unapređenog poslovanja koji okuplja preko 120 privrednika i vlasnika poslovnog prostora sa preko 180 poslovnih objekata smatra, da je zbog 10 do 15 objekata od arhitektonske ili spomeničke vrednosti donošenje odluke o proglašenju cele KNEZ MILOŠEVE ULICE za nepokretno kulturno dobro naneta velika šteta prostoru BID zone čiji je cilj stalno unapređenje poslovnog i životnog ambijenta.

eta velika šteta prostoru BID zone čiji je cilj stalno unapređenje poslovnog i životnog ambijenta.

@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…