Zvona svih hramova Srpske pravoslavne crkve [SPC] u zemlji i rasejanju oglasice se u 11.55 casova u znak secanja na 17. mart prosle godine i pogrom koji je odneo ljudske zivote i pravoslavne svetinje na Kosovu i Metohiji, saopstio je kabinet njegove svetosti patrijarha srpskog gospodina Pavla.

Savetnik premijera Srbije Slobodan Samardzic izjavio je “Vecernjim novostima” da “bez Beograda nema konacnog statusa”, niti definisanja polozaja Srba na Kosovu i Metohiji.

Sef UNMIK-a Soren Jensen-Petersen izjavio je da se nasilje na Kosovu i Metohiji ne sme ponoviti i da ce odluku o konacnom statusu pokrajine doneti Savet bezbednosti UN.

Predsednik Srbije i Crne Gore Svetozar Marovic izjavio je da mu je predsednik Izraela Mose Kacav potvrdio puno razumevanje stava da je koncept evroatlantske bezbednosti u regionu Zapadnog Balkana nezamisliv bez clanstva drzavne zajednice SCG u “Partnerstvu za mir”.

Bivsi ministar unutrasnjih poslova Republike Srpske Mico Stanisic izjasnice se o optuznici pred Haskim tribunalom, koja ga tereti za ratne zlocine u Bosni i Hercegovini.

Skupstina Srbije pocece novu sednicu redovnog prolecnog zasedanja sa obimnim dnevnim redom od preko 20 tacaka, koje je vecinom predlozila republicka vlada.

Fudbaleri Partizana danas u Rusiji igraju protiv moskovskog CSKA revans mec osmine finala Kupa UEFA, spremni da naprave novi podvig i plasiraju se u cetvrtfinale.Trener Partizana na revans mecu nece moci da racuna na kapitena Sasu Ilica i na povredjenog napadaca, Pjera Boju.Mec u Krasnodaru pocinje u 17,00 h, RTS-2.

br />

@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…