/// Predsednik Srbije Boris Tadić potpisao je Zakon o radu, ali je istovremeno podneo zahtev Ustavnom sudu Srbije za hitno preispitivanje ustavnosti ovog zakona, s obzirom da je u postupku njegovog donošenja najgrublje prekršen Ustav Srbije, saopštila je Pres služba predsednika Republike.

/// Ministar spoljnih poslova Srbije i Crne Gore Vuk Drašković razgovaraće u Briselu sa visokim predstavnikom Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Havijerom Solanom o svim ključnim temama koje su bitne za odnose i za pospešivanje saradnje između EU i SCG.

/// Sastanak članova radne grupe za osobe nestale tokom sukoba na Kosovu počinje u 11 sati u Palati državne zajednice Srbije i Crne Gore u Beogradu.

/// Predsednik Srbije i Crne Gore Svetozar Marović govoriće na specijalnom skupu u Memorijalnom centru Jad Vašemu u Jerusalimu pod nazivom “Sećanje na prošlost – vizija budućnosti” kojim će šefovi država i vlada iz celog sveta, funkcioneri međunarodnih organizacija i izraelski domaćini obeležiti otvaranje novog Muzeja holokausta.

/// Ministar zdravlja Tomica Milosavljević najavio je da će plate u zdravstvu biti povećane za 11,7 odsto, što je predvidjeno, u okviru planirane inflacije za ovu godinu.

/// Nikola Kovačević [17], učenik drugog razreda Gimnazije „Sveti Sava“, u dubokoj je komi, nakon što ga je prekjuče posle podne u Ulici vojvode Milenka u blizini škole pretukla grupa maloletnika. Policija je privela petoricu mladića, a dvojica od njih su osumnjičena da su ga pretukla i teško povredila.

/// Suđenje pripadnicima kriminalne grupe “zemunski klan”, koji se terete za 14 ubistava, četiri otmice i terorističke napade na firmu “Difens roud” i sedište Demokratske stranke Srbije nastavlja se danas pred Specijalnim sudom u Beogradu.

/// Mašinovođe užičke Sekcije za vuču vozova stupili su sinoć u generalni štrajk, posle bezuspešnih pregovora s rukovodstvom Železnice Srbije od kojeg je traženo da se poboljša bezbednost i redovnost saobraćaja na pruzi Beograd-Bar i povećaju zarade zaposlenih.

br />

@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…