Ovog vikenda na programu su mečevi 19. kola fudbalskog prvenstva SCG. Posle odlične igre u osmini finala UEFA Kupa, Partizan gostuje u Kuli, timu Hajduka. Crno – beli su veliki favoriti u ovom meču, baš kao i Crvena Zvezda koja dočekuje Vojvodinu. U ostalim mečevima igraju: Borac – OFK Beograd, Budućnost – Hajduk Lion, Obilić – Zeta, Železnk – Zemun, Radnički – Čukarički i Smederevo – Sutjeska.

Još samo šest kola ostalo je do kraja ligaškog dela takmičenja u Jadranskoj ligi. Ovaj vikend donosi nekoliko zanimljivih mečeva, a bez sumnje najzvučniji je susret u Ljubljani između Olimpije i Partizana. Ovaj meč neće imati preveliki rezultatski značaj. Ljubljančani su poznati po odličnom šutu spolja, pa neretko na jednom susretu ubace 10 i više trojki. Meč sa mnogo poena trebalo bi da bude odigran i u Podgorici, gde Budućnost dočekuje Zagreb. Posle trijumfa u “večitom derbiju”, Zvezda bi dobru formu trebalo da demonstrira i protiv Helios Domžala. Refleks na gostovanju u “Jazinama” završava “dalmatinsku turneju”, ali blaga prednost u ovom susretu ipak je na strani Zadra, koji je nepobediv pred svojim navijačima. U nedelju, Cibona će dočekati Hemofarm, i samo pobeda je ostavlja u borbi za final – eight. Pivovarna u Laškom dočekuje Bosnu.

U 21. kolu domaće košarkaške Juba lige prvoplasirana VOJVODINA dočekuje NIKŠIĆ. U Nišu ERGONOM igra protiv SLOGE, dok se u hali Pionir sastaju dva beogradska prvoligaša – OKK BEOGRAD i ATLAS. Uzbuđenja ne bi trebalo da izostanu ni na utakmici MORNAR – ZDRAVLJE. Snage će još odmeriti: MASINAC – SWISSLION TAKOVO, LAVOVI 063 – SINALCO SPARTAK, LOVCEN CKB – BORAC. Šest kola pre kraja siguran plasman u Superligu izborili su Vojvodina i Atlas, a pored njih najbliža trećem mestu je kraljevačka Sloga. Kada je reč o začelju, Lavovi su sa svega četiri trijumfa prikovani za dno tabele, a male šanse za opstanak daju se Spartaku, Lovćenu i Nikšiću.

U drugim utakmicama polufinala plej – ofa za odbojkaše Crvena Zvezda u dvorani “Šumice” dočekuje podgoričku Budućnost, dok se u Budvi sastaju Budvanska Rivijera i Vojvodina. Priliku da se bore za titulu imaće ekipe koje prve zabeleže tri pobede.

Rukometaši Partizana igraju revanš meč četvrtfinala Kupa Kupova. Protivnik crno – belih je ekipa Zagreba, a pre sedam dana u Beogradu bilo je 23:20 za Partizan. Iako su Zagrepčani farvoriti za osvajanje trofeja treba imati u vidu činjenicu da tri gola mogu da budu i velika prednost pred ovako važne mečeve. Imena igrača poput Sudžuma, Toskića sa jedne odnosno Goluže i Vorija sa druge strane obećavaju kvalitetan rukomet, a svaki poraz do tri gola razlike doneo bi našem predstavniku plasman među četiri najbolje ekipe u ovom evrotakmičenju.

razlike doneo bi našem predstavniku plasman među četiri najbolje ekipe u ovom evrotakmičenju.

@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…