Nekadašnji načelnik Generalštaba Vojske Jugoslavije i potpredsednik Vlade Srbije Momčilo Perišić, protiv koga je podignuta optužnica Haškog tribunala, otputovao je danas u Hag, u pratnji ministra za državnu upravu i lokalnu samoupravu Zorana Lončara.

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju s Haškim tribunalom Rasim Ljajić izjavio je, povodom vesti da haški optuženik Sreten Lukić mora na još jednu operaciju, da su mu lekari koji prate stanje Lukića rekli da je potrebna još jedna manja intervencija, da ona i postooperativni period traju jedan dan i da je nakon toga svaki pacijent u stanju da putuje.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Dragan Jočić rekao je danas da policija stalno traga za haškim optuženicima Ratkom Mladićem i Goranom Hadžićem. Na zajedničkoj konferenciji za novinare u Beogradu sa ministrom pravde Zoranom Stojkovićem, Jočić je rekao da su do sada bile četiri opsežne potrage za Mladićem, nakon dojava da je bivši ratni lider bosanskih Srba u Srbiji, ali da nijedna nije dala rezultete.

Politički predstavnici Srba sa Kosova i Metohije danas su oštro osudili prisustvo šefa UNMIK-a Serena Jesen-Petersena akademiji povodom 7-godišnjice pogibije komandanta bivše OVK Adema Jašarija, sinoć u Prištini.

Premijer Srbije Vojislav Koštunica razgovaraće danas u Beogradu sa norveškom parlamentarnom delegacijom koju predvodi predsednik Parlamenta Kraljevine Norveške Jorgen Kozmo.

Predsednik Srbije Boris Tadić “pažljivo prati novonastalu situaciju” u vezi prodaje dela operatera mobilne telefonije, kompanije Mobtel, rečeno je agenciji Beta u kabinetu srpskog predsednika.

Radnici Hemijske industrije Župa iz Kruševca počeli su jutros u 8.00 generalni štrajk u svim proizvodnim pogonima, zahtevajući preispitivanje kupoprodajnog ugovora kojim je većinski vlasnik preduzeća postala firma Zekstra M. Od početka štrajka oko 250 radnika se okupilo ispred Upravne zgrade preduzeća, a 50-tak radnika koji su na plaćenom odsustvu, okupili su se ispred kapije preduzeća kako bi dali podršku svojim kolegama.

Meštani sela Batuse na Kosovu i Metohiji, koji su već 80 dana bez stuje, uskoro će pravdu potražiti pred Međunarodnim sudom pravde u Strazburu, izjavio je član mesnog odbora tog sela Siniša Arsić.
potražiti pred Međunarodnim sudom pravde u Strazburu, izjavio je član mesnog odbora tog sela Siniša Arsić.
@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…