Predsednik Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju Nebojša Čović izjavio je danas da su Ujedinjene nacije ocenile da su na Kosmetu potrebna još dva izaslanika, jedan zadužen za primenu standarda, a drugi za poslove u vezi sa određivanjem konačnog statusa.

Srpski ministar pravde Zoran Stojković izjavio je danas da rešenje izborne krize na nivou državne zajednice treba tražiti u poštovanju Ustavne povelje, odnosno raspisivanju neposrednih izbora.

General Momčilo Perišić, koji je doneo odluku da dobrovoljno ode u Haški tribunal i o tome 2. marta obavestio Vladu Srbije, sutra bi trebalo da otputuje u Hag.

Siniša Simić, advokat generala Sretena Lukića izjavio je danas u Beogradu da su eminentni domaći medicinski stručnjaci konstatovali da je stanje njegovog branjenika “i dalje veoma teško, zdravstvena situacija mu je pogoršana i zahteva novi operativni zahvat.”

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Dragan Jočić najavio je u razgovoru za današnju “Politiku” da će Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije osnovati Kriminalističko-obaveštajnu službu koja će imati jedinstvenu bazu podataka na nivou celog MUP-a. “Reč je o delatnosti objedinjavanja, pregleda i analiziranja podataka u vezi sa kriminalnim aktivnostima osumnjičenih osoba i grupa, a podaci će stizati iz svih nivoa i linija rada u okviru MUP-a”, rekao je Jočić.

Visoki predstavnik međunarodne zajednice za Bosnu i Hercegovinu Pedi Ešdaun, upozorio je da ukoliko BiH ne poboljša saradnju sa Haškim tribunalom, i zbog toga ne uđe u program Organizacije severnoatlantskog pakta “Partnerstvo za mir”, situacija će biti vraćena na period pre 16. decembra 2004, “a to ne bi bilo dobro”.

Sindikat pravosudja Srbije najavio je danas da će 8. marta početi štrajk zaposlenih u sudovima, tužilaštvima i zatvorima, sa zahtevom da se njihove zarade usklade sa platama u ostalim državnim organima. Zaposleni će u utorak obustaviti rad, a dokle će to trajati zavisi od spremnosti Vlade da izadje u susret postavljenim zahtevima, rekla je Tanjugu predsednik sindikata Slavica Živanović.

Srbi iz Hrvatske podržavaju što brži ulazak Hrvatske u Evropsku uniju jer će time biti poboljšan njihov položaj kao građana i kao nacionalne zajednice, izjavio je novi predsednik Samostalne demokratske srpske stranke Vojislav Stanimirović.

br />

@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…