Zainteresovani predstavnici građevinskih firmi imali su priliku danas da se upoznaju sa uslovima tendera i međunarodnim pravilima Svetske banke pri konkurisanju za izvođenje unutrašnjih radova na Grudnom odeljenju valjevskog Zdravstvenog centra. Primarijus dr Ilija Tripković, direktor Zdravstvenog centra ukratko je prezentovao i kako u perspektivi do 2020. godine treba da izgleda bolnički kompleks u okviru koga bi bila smeštena psihijatrija, koja je trenutno van bolničkog kruga, medicinska škola, centralni parking i preuređenje sadašnjeg parkinga u centralni hol sa atrijumom gde bi pacijenti mogli da sačekaju pregled ili posetu. Servis za tehničko održavanje kao nezavisna institucija koja bi bila dislocirana.
Preduslov ljudske sreće je dobro zdravlje, istakao je predsednik Opštine Jovan Tomić i dodao da je zadovoljstvo videti napredak u ovoj ustanovi.
Ministarstvo zdravlja posmatra Valjevo u sklopu projekta Svetske banke koji podrazumeva reformu zdravstva u Srbiji, rekao je pomoćnik ministra Aleksandar Živanović

Stav ministarstva zdravlja je da će svi tenderi biti pod opštom i permanentnom kontrolom kako bi se izbegle sve zloupotrebe koje bi eventualno mogle da nastnu kada se radi sa velikim sumama novca.
Saša Rikanović, predstavnik jedinice Svetske banke pri ministarstvu zdravlja izrazio je zadovoljstvo zbog prvih ozbiljnih poteza u projektu koji se finansira iz kredita Svetske banke.

Međunarodni tender za graševinske, arhitektonske, elektro i mašinske radove na Grudnom odeljenju Regionalne opšte bolnice raspisan je početkom februara i trajaće do 31. marta. Radovi se finansiraju iz kredita koji je republika Srbija dobila od svetske banke u okviru projekta Razvoj zdravstva u Srbiji.
Pored predstavnika ministarstva zdravlja i Svetske banke današnjem sastanku su prisustvovali i predsednik Opštine Jovan Tomić, načelnik KO Radomir Stevanović i predsednik UO Branislav Mićić. prisustvovali i predsednik Opštine Jovan Tomić, načelnik KO Radomir Stevanović i predsednik UO Branislav Mićić. @@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…