Na današnjem susretu predstavnika česke firme VHS sa zamenikom predsednika Opštine Valjevo, Zoranom Ilićem najavljeno je svečano otvaranje crpne stanice “Paklje” za sredinu maja ove godine. Radi se o okončanju značajnog vodoprivrednog objekta čiju je realizaciju finansirala Vlada Republike Česke a koji treba da omogući efikasnije snabdevanje grada pijaćom vodom. Za igradnju crpne stanice “Paklje” Česka Vlada je dala donaciju u iznosu od 29 miliona dinara, Ministarstvo poljoprivrede, sumarstva i vodoprivrede je ucestovalao sa 10 i Opstina Valjevo sa 9 miliona dinara.

Predstavnici firme VHS iz Brna, koja se bavi plasmanom donacija Česke Vlade, danas su najavili pocetak jos jedne znacajne investicije u Valjevu. Radi se o izgradnji cetiri kilometra dugog cevodova od brane Rovni do Crpne stanice “Paklje” koji bi trebalo da bude zavrsen sledece godine. Vrednost ovog projekta je 3,5 miliona evra a finansirace ga u celini Ceska Vlada.

Cesku privrednu delegaciju na razgovorima u Opstini Valjevo predvodio Roman Grosman, predstavnik Informacione kancelarije Juznomoravskog regiona Ceske Republike, direktor firme VHS, Josef Pikola i menadzer firme VHS, Iva Voitova.

oravskog regiona Ceske Republike, direktor firme VHS, Josef Pikola i menadzer firme VHS, Iva Voitova.

@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…