Penzionisani general Vojske Republike Srpske Milan Gvero, optužen pred Haškim tribunalom, će danas u pratnji ministra Zorana Lončara dobrovoljno otići u Hag.

Predsednik Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju Nebojša Čović učestvovaće u Njujorku na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija posvećenoj situaciji na Kosmetu.

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je da je od Kine kao stalne članice Saveta bezbednosti UN dobio podršku za politiku Srbije prema Kosovu i Metohiji, i naglasio da je nezavisnost pokrajine neprihvatljiva jer bi doprinela destabilizaciji čitavog regiona.

U Bratilsvi se danas sastaju predsednici Rusije i Amerike Vladimir Putin i Džordž Buš koji u glavnom gradu Slovačke završava višednevnu evropsku turneju.

Predsednik SCG Svetozar Marović i ministar inostranih poslova Vuk Drašković u Sarajevu će učestvovati u radu međudržavnog saveta Bosne i Hercegovine i Srbije i Crne Gore na kome će biti potpisano nekoliko sporazuma koji se odnose na odredjivanje graničnih prelaza, pojednostavljenje procedure za kretanje ljudi, roba i usluga i pravnu pomoć. Državna delegacija SCG će imati susrete i sa članovima Predsedništva i Saveta ministara BiH.

Proces preuzimanja obezbeđivanja granice od vojske zvanično je počeo 1. januara, na osnovu odluke Vrhovnog saveta odbrane.MUP Srbije će poslove obezbeđivanja državne granice preuzimati etapno, i u prvoj fazi će kontrola policije biti uspostavljena nad graničnom linijom ka Mađarskoj, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Dragan Jočić.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije i Crne Gore Dragan Paskaš učestovaće na sastanku načelnika generalštabova zemalja članica Američko – jadranske povelje u Tirani, koji danas počinje i trajaće do 26. februara.

Predsednik Vlade Srbije Vojislav Koštunica ukazao je, juče u razgovoru sa italijanskim ministrom inostranih poslova i potpredsednikom Vlade Đanfrankom Finijem, na veoma težak polozaj srpske zajednice na Kosovu i Metohiji, kojoj su ugrožena osnovna ljudska prava.

br />

@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…