Korisnost ovakvih savetovanja se ogleda u tome što zemljoradnici imaju mogućnosti da se upoznaju sa najnovijim dostignućima i informišu se o istom od stručnjaka, istakao je povodom savetovanja magistar Miloš Mitrović. Na današnjem savetovanju predavači će prisutne poljoprivrednike upoznati sa inovacijama u proizvodnji kukuruza, najnovijim gibridima, o agrotehnici uz osvrt na načine kako doći u ovakvim uslovima do viših prinosa.

Na savetovanju o prolećnoj setvi kao jednom od tradicionalnih pored proizvođača biće prisutni predtsvnici svih eminentnih instituta, posebno Instituta za ratarstvo i povrtarstvo iz Novog Sada, Institut PKB Agroekonomika i drugi, naveo je ovom prilikom Radosav Vujić direktor Zavoda za poljoprivredu. Za pomenuta savetovanja se može reći da su posećena i da poljoprivrednici punu pažnju posvećuju ovakvim predavanjima, što pokazuje zadovoljavajući broj. Predavanja o prolećnoj setvi iako tradicionalna, ove godine podrazumevaju i određene novine koje predviđaju prisustvo nekoga iz Ministarstva za poljoprivredu kao i prezentaciju poljoprivrednih mašina.

Jedna od tema obrađenih na današnjim predavanjima jeste sortiment krmnog bilja instituta za ratarstvo i povrtarstvo, odnosno Zavoda za krmno bilje, naglasila je Sanja Vasiljević oplemenjivač na crvenoj detelini. U okviru ove teme govoriće se o setvi jare i graškova, što je po mišljenju jedna vrsta nepoznanice, a namenjeni su proizvodnji koncntrovane stočne hrane.

Teme kao što su Mere Vlade Republike Srbije, rezultati makropregleda kukuruza 2004g, preporuka hibrida NS selekcija za 2005 god, su takođe detaljno prezentovane prisutnim proizvođačima. uruza 2004g, preporuka hibrida NS selekcija za 2005 god, su takođe detaljno prezentovane prisutnim proizvođačima.@@@

Prikaži još ovjava iz Razno

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…