Sneg pada u jugozapadnim i centralnim delovima Srbije i u Timočkoj krajini, a kiša na području jugoistočne Srbije. U Grdeličkoj klisuri magla smunjuje vidljivost na 30 do 50 metara, a na području Ccačka ima snega na kolovozu u visini do 10 centimetara. Sneg pada i na Kopaoniku, ima ga i na kolovozu u visini pet do sedam centimetara, vidljivost je smanjena na 50 metara, a jak vetar stvara snežne nanose i do pola metra na deonici između Rendare i Jarma.
Vozačima se savetuje opreznija vožnja na deonicama trasiranim duž nestabilnih kamenih kosina i useka, gde su učestali sitniji odroni zemlje.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila u oba smera.

Zimska oprema je obavezna na putevima u višim predelima, na prilazima Kopaoniku su obavezni lanci. Kamionima sa prikolicom i šleperima zabranjeno je kretanje ka Kopaoniku, Goču, Tari, preko Debelog Brda, Bukova, Divčibara, Rtnja, Ccestobrodice, na putu Sokobanja-Knjaževac, području Majdanpeka, Žagubice, na regionalnim putevima područja Ivanjice, u planinskim predelima područja Novog Pazara, Raške, Peštera, Vranja, kao i na putu Plužine-Šćepan Polje.

Zbog snežnih nanosa neprohodan je put Bor-Žagubica, preko Crnog Vrha. i na putu Plužine-Šćepan Polje.

Zbog snežnih nanosa neprohodan je put Bor-Žagubica, preko Crnog Vrha.@@@

Prikaži još ovjava iz Razno

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…