Predsednik Srbije Boris Tadić boraviće dva dana na Kosovu i Metohiji. Kako je najavljeno, Tadić bi trebalo da poseti Srbe u Orahovcu, Velikoj Hoči, Goraždevcu, Štrpcu, Prilužju, Kosovskoj Mitrovici, manastir Visoki Dečani.
Ovo je prva poseta predsednika Srbije Kosovu i Metohiji od kako su vlast u pokrajini preuzele Ujedinjene nacije 1999. godine.

Partija za demokratsko delovanje načelno smatra da Albanci sa juga Srbije treba da iskoriste institucije sistema i rade na formiranju nacionalnog veća Albanaca, izjavio je lider PDD-a, gradonačelnik Preševa Riza Haljimi.

Pokušaj vlade Kosova da sistemskim zakonom uredi verski život južne pokrajine koja je deo Srbije pokazuje neskrivenu nameru da sve crkve i verske zajednice podredi nelegitimnim državotvornim ambicijama, izjavio je Tanjugu srpski ministar vera Milan Radulović.

Predsedništvo Srpskog pokreta obnove podržalo je politiku koju vodi predsednik stranke Vuk Drašković, uz ocenu da je u sprovodjenju politike brzog uključenja naše države u evroatlantske integracije neophodno puno akciono jedinstvo svih proevropskih snaga u Srbiji.

Šef Pravnog saveta Ministarstva inostranih poslova Srbije i Crne Gore Radoslav Stojanović izjavio je da bi za sve zemlje bilo najbolje da se tužbe Hrvatske i Bosne i Hercegovine prema SCG pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu reše diplomatskim putem.

Rusija će između 16. i 18. februara dostaviti Srbiji 12 tona humanitarne pomoći za srpsko stanovništvo Kosova, izjavio je Aleksandsar Melnik, predsednik Fondacije Sveti Andrej Prvozvani, jednog od organizatora akcije. Pomoć, u kojoj će biti 10 tona hrane, biće iz Rusije upućena avionima ruskih i ukrajinskih avioprevoznika.

Predsednik odbora za socijalnu politiku Pokreta snaga Srbije Boris Stajkovac predao je danas u Lipljanu opštinskom Crvenom krstu agregate za domaćinstva kojima je električna energija isključena 18. decembra prošle godine.

Svetom arhijerejskom liturgijom, koju će na Srtenje 15. februara u crkvi Vaznesenja Gospodnjeg u Orašcu služiti vladika šumadijski Jovan sa sveštenstvom Šumadijske eparhije, poceće obeležavanje Dana državnosti Republike Srbije i 201. godišnjice Prvog srpskog ustanka.

Gasovodni sistem u Srbiji potpuno je stabilizovan zahvaljujući povećanom uvozu gasa, ali i zbog viših spoljnih temperatura, saopštila je Naftna industrija Srbije. U saopštenju se navodi da je uvoz gasa od danas povećan za milion kubnih metara dnevno i da će, bez ozbira na najavljeno novo zahlađenje vremena, gasovodni sistem NIS-a funkcionisati bez problema. Gas se ponovo isporučuje industrijskim potrošačima kojima je proteklih dana, zbog prevelike potrošnje prirodnog gasa, isporuka bila redukovana ili obustavljena, navodi se u saopštenju.

Afera u vezi sa otkupom srpskih imanja koje je za račun Hrvatske obavljala agencija za promet nekretnina pokrenula je istragu policije i drzavnog tužilaštva. U javnosti je sve više slučajeva ojađenih vlasnika, uglavnom prognanih Srba, koji su ostali i bez imanja i bez pravedne nadoknade.

Tela četrnaest Iračana ubijenih hicima vatrenog oružja pronađena su danas u području Mosula, grada na severu Iraka, saopštili su bolnički izvori. Prema navodima patologa, pet tela je pronađeno u kvartu Al Intisar, u istočnom delu Mosula. Tekst na papirićima koji su zakačeni na tela optužuje žrtve da su “vojnici ateisti koji su učestvovali u napadu na Faludžu”, uporište sunita zapadno od Bagdada, konstatovao je dopisnik AFP-a.

Konačni rezultati izbora u Iraku, koji su održani 30. januara, biće saopšteni u nedelju posle podne, saopštila je Centralna izborna komisija. Konačni rezultati izbora trebalo je da budu objavljeni ranije ove sedmice, ali je objavljivanje rezultata odloženo zbog ponovne kontrole pojedinih biračkih kutija.

mice, ali je objavljivanje rezultata odloženo zbog ponovne kontrole pojedinih biračkih kutija.

@@@

Prikaži još ovjava iz Razno

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…