Na poziv patrijarha Pavla, u svim hramovima Srpske pravoslavne crkve u zemlji i rasejanju, danas od 8.00 do 13 sati, biće prikupljani novčani prilozi za pomoć srpskom narodu na Kosovu i Metohiji. Sav sakupljeni novac biće uplaćen na račun Fonda za Kosovo i Metohiju, a namenjen je za plaćanje električne energije srpskih porodica kojima je isključena struja. Građani mogu uplatiti dinarske priloge na račun Fonda preko Uprave za javna plaćanja 840-1267721-44.

U Beogradu se juče i danas održava Okrugli sto o prenošenju sudskih postupaka Haškog tribunala na domaće pravosuđe na kome učestvuju predstavnici pravosuđa sa prostora bivše Jugoslavije, Haškog tužilaštva i međunarodnih organizacija.

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je u intervji u nemačkom državnom radiju “Dojče vele”, da je, pod određenim okolnostima, moguće da se istovremeno i standardi i status Kosova i Metohije nadju na diskusionom stolu, ali pod uslovom da Beograd dobije ravnopravno mesto u tim pregovorima.

Predsednik Srbije Boris Tadić rekao je u nemačkom gradu Frajburgu da, po njegovom dubokom uverenju, Srbija nema drugog puta do onoga koji vodi ka Evropskoj uniji.

Haški sud nije primio od Tužilaštva zvaničan zahtev za preopuštanje sudjenja “vukovarskoj trojci” hrvatskom pravosuđu, potvrdila je predstavnica Sekretarijata u kancelariji haškog tribunala u Beogradu Aleksandra Milenov.

Predstavnici tužilaštva Srbije i Hrvatske juče su u beogradskom hotelu “Intekontinental” potpisali Sporazum o saradnji između Javnog tužilaštva i Tužilaštva za ratne zločine Srbije i Državnog odvjetništva Hrvatske.

Savetnik predsednika Srbije za saradnju s Haškim tribunalom Jovan Simić potvrdio je sinoć Tanjugu da je optužnica protiv premijera Kosova i Metohije Ramuša Haradinaja potpisana i predata Tribunalu.

Rusija i SAD su savezniči u borbi protiv terorizma, bez ozbira na izvesna neslaganja, istakao je kasno večeras u Ankari ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov posle svog prvog susreta sa američkim državnim sekretarom Kondolizom Rajs od njenog naimenovanja na tu dužnost.

br />

@@@

Prikaži još ovjava iz Razno

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…