Predsednik državne zajednice Srbija i Crna Gora Svetozar Marović izrazio je očekivanje da će u martu SCG dobiti studiju izvodljivosti i ubrzati proces pregovaranja o sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju EU i da, u međuvremenu, postanemo članovi “Partnerstva za mir”.

Predsednik Srbije Boris Tadić, povodom dvogodišnjice donošenja Ustavne povelje, izjavio je da se zalaže za očuvanje funkcionalne državne zajednice Srbije i Crne Gore, kako bi, na što efikasniji i brži način, SCG postala članica Evropske unije.

Ministar spoljnih poslova Srbije i Crne Gore Vuk Drašković rekao je da će danas u susretima u Stejt departmentu i Savetu za nacionalnu bezbednost zatražiti da SCG, ako dobije pozitivnu ocenu Studije izvodljivosti, uđe u Partnerstvo za mir.

Ministar inostranih poslova Srbije i Crne Gore Vuk Drašković je izjavio da ne zna gde se nalazi general Ratko Mladić ali je naglasio da Srbija i Crna Gora moraju u potpunosti ispuniti obaveze prema Haškom tribunalu.

Predsednik Narodne skupštine Srbije Predrag Marković i predsednik mađarskog parlamenta Katalin Sili potpisali su danas u Segedinu deklaraciju o ostvarivanju zajedničkog programa tolerancije. Osnovni cilj programa, kako su na konferenciji za štampu istakli potpisnici, jeste bolje međusobno upoznavanje dvaju naroda kako bi se smanjila ili sasvim uklonila međuetnička napetost.

Odbor Skupštine Srbije za Kosovo i Metohiju zatražio je danas od Ministarstva finansija da predloži Vladi izmene Uredbe o izvršavanju Zakona o porezu na dodatnu vrednost na teritoriji te pokrajine, kako bi se kontrola prometa robe domaćeg porekla sa Kosova prenela sa carinskih organa u nadležnost poreskih službi. Iz te uredbe moraju se isključiti sve odredbe koje se odnose na carinski postupak u prometu robe domaćeg porekla sa Kosova i Metohije, zaključeno je na sednici Odbora.

Vlada Srbije je dala garancije Haškom tribunalu za privremeno puštanje na slobodu generala Vladimira Lazarevića. Vlada je utvrdila Predlog zakona o javnim putevima i uputila ga Narodnoj skupštini na usvajanje. Vlada je imenovala predsednike i članove Upravnog i Nadzornog odbora Fonda za Kosovo i Metohiju.

Srpska pravoslavna crkva najavila je da će u nedelju u svim hramovima u zemlji i inostranstvu prikupljati novčane priloge za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji za isplatu računa za utrošenu elekričnu energiju.

Akcija, koju je pokrenuo patrijarh Pavle, biće organizovana od 8.00 do 13.00 sati, a sva prikupljena pomoć biće uplaćena na račun Fonda za Kosovo i Metohiju. Sredstva se mogu uplatiti i na žiro račun. Dinarski racun kod Uprave za javna plaćanja je broj 840-1267721-44. Za uplate u evrima, broj računa je 54119-978-706, preko korespondentske banke NBS u inostranstvu Dojče bank AG F/M, a za uplate u američkim dolarima račun broj 54119-840-706, preko banke “Dojče bank trast ko Amerikas” iz Njujorka. Za uplate u kanadskim dolarima, broj računa je 54119-124-706, preko korespondentske banke NBS “Bank of Montreal” iz Toronta, dok se australijski dolari mogu uplatiti na račun broj 54119-036-706, preko “Nešnel Australia bank limitid” iz Melburna.

br />

@@@

Prikaži još ovjava iz Razno

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…