Ministar spoljnih poslova Srbije i Crne Gore Vuk Drašković razgovaraće u Briselu sa predstavnicima “trojke” Evropske unije u okviru političkog dijaloga SCG-EU.

Visoki predstavnik Evropske unije Havijer Solana izjavio je da se nastavljaju napori da se Srbiji i Crnoj Gori pomogne u nalaženju rešenja za spor oko izbora za parlament državne zajednice.

Predsednik Makedonije Branko Crvenkovski doputovaće u jednodnevnu radnu posetu Srbiji i Crnoj Gori, saopšteno je u Skoplju.

Predsednik Republike Srbije Boris Tadić i članovi delegacije Evropskog parlamenta [EP] ocenili su u Beogradu da je neophodno veće angažovanje svih državnih institucija kako bi se ubuduće izbegla mogućnost izazivanja bilo kakvih međunacionalnih incidenata u Vojvodini.

Visoki predstavnik Evropske unije Havijer Solana izjavio je u Briselu da će idući sastanak šefova diplomatija EU, 21. februara, biti ključan za pitanja Zapadnog Balkana. Sastanak će biti ključan “jer moramo podrobno analizirati situaciju, i to posebno tokom ove godine prilike na Kosovu”, rekao je Solana na konferenciji za štampu po završetku zasedanja ministara inostranih poslova EU u Briselu.

Potpredsednik Vlade Srbije Miroljub Labus podneće na sednici Vlade izveštaj o tome dokle se stiglo u pridruživanju Evropskoj uniji, kada će se razgovarati o ispunjavanju obaveza prema Haškom tribunalu, izjavio je funkcioner G 17 Plus Miloljub Albijanić.On je potvrdio da će uskoro Glavni odbor G 17 Plus razgovarati o ispunjavanju obaveza Vlade prema Tribunalu i o eventualnom izlasku te stranke iz vlade Vojislava Koštunice. Prema njegovim rečima, G 17 Plus ne raspolaže informacijama da bi generali Nebojša Pavković i Sreten Lukić mogli da slede potez Vladimira Lazarevića i predaju se Haškom sudu.

Poslanici Demokratske stranke u Skupštine Srbije podneli su Odboru za ustavna pitanja predlog novog Ustava koji je izradio ekspertski tim koji je okupio predsednik Srbije Boris Tadić. Petrović je na konferenciji za novinare naveo da DS čvrsto stoji na stanovištu da je najbolji način za donošenje Ustava Srbije raspisivanje izbora za ustavotvornu skupštinu. DS, medjutim strahuje da referendum za promenu ustava neće biti uspešan, jer je potrebno da glasa više od 50 odsto gradjana.

Može se očekivati da će struja poskupeti početkom aprila, ali se još ne zna za koliko, izjavio je pomoćnik generalnog direktora Elektroprivrede Srbije [EPS] Zoran Manasijević.

br />

@@@

Prikaži još ovjava iz Razno

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…