Parlamentarna skupština Saveta Evrope danas će odlučivati o jednom od troje kandidata za sudiju Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu koji se bira iz Srbije i Crne Gore.

Predsednik Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju Nebojša Čović i savetnik srpskog premijera Slobodan Samardžić, razgovaraće u sedištu NATO-a o najnovijoj situaciji na Kosovu. Čović i Samardžić su juče u spoljnopolitičkom komitetu Evropskog parlamenta ukazali na složenu krizu u toj srpskoj pokrajini i založili se za doslednu primenu rezolucije 1244.

Vlada Srbije zalaže se za ispunjavanje međunarodnih obaveza i saradnju sa Haškim tribunalom na putu ka priključenja u EU, rekao je premijer Srbije Vojislav Koštunica i najavio da će u narednom periodu biti novih dobrovoljnih predaja optuženih.

Predsednik Srbije Boris Tadić, koji predvodi delegaciju privrednika u dvodnevnoj poseti Libiji, nastaviće razgovore u Tripoliju pre svega o unapređenju privrednih odnosa dve zemlje.

Četiri osobe lakše su povređene kada je avion “Montenegro erlajnza” kasno sinoć skliznuo s piste podgoričkog aerodroma, posle sletanja. Lakše su povređeni pilot Dragan Popović i kopilot Vladimir Kaluđerović, kao i dva putnika, dok je avio “foker 100” teško oštećen.

Skupština Srbije nastaviće danas raspravu o Predlogu zakona o medijaciji kojim se skraćuje sudski posutupak i omogućava rešenje spora pre početka parnice. Ministar pravde Srbije Zoran Stojković je obrazalažući Predlog zakona o posredovanju – medijaciji rekao da se tim predlogom omogućava skraćivanje sudskog postupka, smanjenje troškova i pruža mogućnost strankama da mirno reše sporni odnos.

Delegacija Narodne skupštine i Ministarstva za dijasporu Republike Srbije, koju u poseti Skoplju, predvodi ministar Dragan Vukčević, danas će razgovarati sa predsednikom Makedonije Brankom Crvenkovskim i premijerom Vladom Bučkovskim o polažaju Srba i rešavanju problema sa kojima se suočavaju u toj zemlji.

br />

@@@

Prikaži još ovjava iz Razno

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…