Proteklog vikenda u Jagodini, u organizaciji plivačkog kluba “Jagodina 2000”, održan je IV Međunarodni plivački miting “Jovanča Micić”. U veoma jakoj konkurenciji 271 takmičara iz 27 plivačkih klubova, petnaestočlana ekipa PVK “Valis” osvojila je ukupno 7 medalja – jednu zlatnu, 3 srebrne i 3 bronzane.
Prve ovogodišnje medalje za PVK “Valis” osvojili su Vanja Petronijević (91.) – 2 srebrne i 2 bronzane, Stefan Zimonjić (94.) – jednu zlatnu i jednu srebrnu i Jelena Marković (96.) – jednu bronzanu.

U muškom delu ekipe ostvarenim rezultatima istakli su se i Lazar Marković (95.) sa dva 6. i jednim 10. mestom, Marko Beljić (94.) sa jednim 7. mestom, Dimitrije Jovanović (94.) sa jednim 4. i jednim 7. mestom, Aleksandar Dobriković (93.) sa dva 7. mesta, Strahinja Antonić (91.) sa jednim 4. i jednim 9. mestom i Marko Dobriković (90.) sa jednim 4. i jednim 6. mestom.

Pored najmlađe Jelene, koja je pored bronzane medalje zauzela još dva 6. i jedno 7. mesto, i ostale članice ženskog dela ekipe su postigle dobre rezultate. Eva Đurica (94.) je u svojoj kategoriji zauzela jedno 4., jedno 5. i dva 6. mesta, a tri kadetkinje iz Valjeva su u veoma jakoj konkurenciji sa juniorkama i seniorkama ostvarile zapažene rezultate, iako su ovoga puta medalje izostale. Anđelka Petrović (92.), od ove godine kadetkinja, zauzela je jedno 4., dva 5. i jedno 7. mesto, Tijana Jakovljević (91.) jedno 6., jedno 7. i dva 8. mesta, a Tatjana Alimpić (91.) zauzela je jedno 4. i jedno 10. mesto u svojim disciplinama.

Najbolji rezultat u ekipi PVK “Valisa” prema FINA bodovima ostvarila je Anđelka Petrović sa osvojenih 520 bodova u disciplini 100 m kraul, rezultatom 1:05,67.

Narednog vikenda, 29. januara, plivače “Valisa” očekuje prvo kolo Zimskog prvenstva centralne Srbije.

Narednog vikenda, 29. januara, plivače “Valisa” očekuje prvo kolo Zimskog prvenstva centralne Srbije.
@@@

Prikaži još ovjava iz Razno

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…