SOLISTIČKI KONCERT PIJANISTE SEBIĆ DARIJA VEČERAS U 20h U SALI MUZIČKE ŠKOLE. NA PROGRAMU DELA BAHA I LISTA.

Sinoć je u velikoj sali Doma kulture odigrana predstava “Sve za tvoju ljubav”. Igraju Pavle Pekić, Mina Lazarević i Ivan Jevtović…….Ova komedija reditelja Ivane Bogićević leke rađena je po motivima Alda Nikolaja.

U sali Muzičke škole održan je solistički koncert pijaniste Darija Sebića. Na programu su bila dela Ludviga Van Betovena i franca Lista.

Darije Sebić rođen je u Beogradu 1981. godine, osnovno i srednje obrazovanje stekao je u Muzičkoj školi “Mokranjac”, dobitnik je nagrade za najbolji diplomski ispit i izuzetnu koncertnu aktivnost iz Fonda “Smiljka Uzelac” u ovoj školi 2000. godine. Na takmičenju EPTA 2003. godine. u Beogradu kao student Muzičke akademije, osvojio je prvu nagradu. Nastupao je u Beogradu, NS, VA, Zrenjaninu, Rimu i Minhenu. Snimao je za radio i televiziju. Usavršavao se na majstorskim kursevima istaknutih umetnika. Dobitnik je stipendije Univerziteta “Ruzvelt” u Čikagu. Snimio je i promotivni kompakt disk u produkciji PGP RTS sa delima Lista i Betovena. Usavršavao se na letnjoj muzičkoj školi kod rektora budimpeštanske akademije “Franc List” Šandora Falvaia. Osnovne studije na fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu završio je u klasi prof. Lidije Stanković. Od 2004. godine usavršava se na postdiplomskim studijama u Beogradu.

U valjevskoj Gimnaziji, U PONEDELJAK 24. JANUARA je otvorena muzička učionica.

Muzička sekcija ove škole tim povodom je pripremila muzički program koji je tematski posvećen najpoznatijem brazilskom kompozitoru Antoniju Carlosu Jobimu. U programu su učestvovale Marija Nikolić učenica trećeg razreda gimnazije, Minja Perović učenica 4-1, Marija Milovanović 3-8, Marija Nikolić 3-3 i Ana Marija Banović učenica drugog razreda. Vokalne soliste pratio je džez kvartet Valjevske Gimnazije u sastavu: Uroš Spasojević- bas, Branko Popović- drums, Ivan Pantelić- gitara i Tihomir Stanojević- el. pijano. Koncertu je prisustvovao i drugi sekretar američke ambasade u Beogradu Michael L. Papp. Muzički kabinet je adaptiran zahvaljujući donaciji firme GATE.

Prošlog utorka u velikoj sali Doma kulture održana Svetosavska akademija.

Besedio je dr. Aleksandar Loma, redovni profesor univerziteta u Beogradu rekavši da je Sveti Sava ostavio duboke tragove u srpskom narodu nazivajući ga kulutrnim herojem . U program su učestvovali i hrorovi “Abrašević” i “Hadži Ruvim” uz dirigenta Dragana vasiljevića i recitatori valjevske Gimnazije. Akademija je održana u organizaciji Crkvene opštine Valjevo, Valjevska Gimnazija, dom kulture, KUD Abrašević i muzička škola “Živorad Grbić”. Na prošlogodišnjoj svetosavskoj akademiji bio je prisutan i Jovan Purić, iguman manastira “Sveti Vasilije Ostroški” iz Ostroga, kada je govorio o trajnosti dela Svetog Save i svetosavlju koje potvrđuje snagu vere i lepotu nesebične ljubavi i neprolaznosti ljudkse nade.

br />

@@@

Prikaži još ovjava iz Razno

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…