Radi što efikasnije i sveobuhvatnije edukacije mladih, u prostorijama Crvenog krsta od ponedeljka će se održavati savetovališta o reproduktivnom zdravlju mladih, izjavila je Jasmina Momčilović. Teme koje će biti obuhvaćene ovom akcijom tiču se reproduktivnog zdravlja, seksa, hiva, polnoprenosivih infekcija, trudnoći i kontracepciji. Mladima će se zajedno u saradnji sa ginekolozima kada je to potrebno obratiti Miloš Marković i Mila Banović, a u prostorijama u kojima će imati više slobode.

Glavni problem zbog kog, po rečima Miloša Markovića jednog od vršnjačkih edukatora jeste diskrecija koja je u okviru pomenutih savetovališta potpuno zagarantovana. Smatra se da su mladi ljudi po pitanju tako osetljivih tema otvoreniji i da više veruju, odnosno prihvataju informacije koje dobiju od svojih vršnjaka, naglasio je Marković.

Uloga crvenog krsta u ovoj akciji, koja se ispoljava u saradnji sa osnovnim i srednjim školama jeste da pruži podršku, odnosno da obezbedi prostor za nesmetano odvijanje savetovališta. im i srednjim školama jeste da pruži podršku, odnosno da obezbedi prostor za nesmetano odvijanje savetovališta. @@@

Prikaži još ovjava iz Razno

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…