Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je da “rata na jugu Srbije ne sme da bude” i da će lično učiniti sve da do toga ne dođe. “Ne smemo dopustiti da tragičan događaj koji se desio dovede do sukoba”, rekao je Tadić na predavanju na novosadskom Filozofskom fakultetu.

Predsednik Koordinacionog tela za jug Srbije Nebojša Čović izjavio je da je na sastanku političkog i vojnog vrha povodom situacije u Preševu dogovoreno da se deblokira rad Koordinacionog tela, vrate njegova ovlašćenja i aktivira komanda Združenih snaga bezbednosti.

U naredna dva dana trebalo bi da bude formirana međuetnička komisija koja će ispitati pogibiju Dašnima Harjulahua na granici SCG i Makedonije, izjavio je Beti potpredsednik Koordinacionog tela za jug Srbije Rasim Ljajić. Ljajić je kazao da će u komisiji biti predstavnici vojske, policije, Koordinacionog tela i lokalne samuprave.
On je izrazio očekivanje da će predstavnici Albanaca sa juga Srbije prihvatiti učešće u komisiji jer je to, kako je rekao, bio jedan od njihovih zahteva.

Delegacija Ministarstva odbrane SAD, koju predvodi kontraadmiral Donald Loren, boraviće u Podgorici, gde će imati niz susreta sa crnogorskim zvaničnicima. Sa američkom delegacijom razgovaraće crnogorski predsednik Filip Vujanović i predsednik Skupštine Ranko Krivokapić, a goste iz SAD primiće i potpredsednik vlade i ministar unutrašnjih poslova Dragan Đurović i šef crnogorske diplomatije Miodrag Vlahović.

Beograd i Podgorica moraju da postignu dogovor oko pitanja neposrednih izbora za parlament državne zajednice Srbije i Crne Gore, a Brisel ostaje pri stavu da će podržati ono rešenje koje dogovore dve strane, izjavila je Kristina Galjak, portparol visokog predstavnika EU za spoljnu politiku i bezbednost Havijera Solane radiju “Slobodna Evropa”.

Ministar Srbije i Crne Gore za međunarodne ekonomske odnose Predrag Ivanović informisao je delegaciju Združenog generalštaba oružanih snaga SAD o uvođenju izvozne kontrole u oblasti naoružanja, vojne opreme i proizvoda dvostruke namene, na osnovu nove zakonske regulative SCG, koja je sada u fazi usvajanja, saopštila je Direkcija za informisanje Saveta ministara SCG.

Piloti Jat ervejza organizovali su jutros, od osam do devet sati, štrajk upozorenja, a u tom vremenu sva poletanja aviona bila su obustavljena.

Ambasador Srbije i Crne Gore u Atini Dušan Bataković potvrdio je da je nasa ambasada saznala od nadležnih službi Grčke da je ministar pravosuđa Anastatis Papliguras potpisao akt kojim se odobrava izručenje Dejana Milenkovića Bagzija SCG, tako da su stvoreni uslovi da se započne s pripremom njegovog izručenja našim vlastima.

Vanredna Skupština akcionara kompanije “Knjaz Miloš” u Aranđelovcu donela je odluku o dokapitalizaciji tog preduzeća sa 25 miliona evra, čime je većinski vlasnik – FPP “Balkan limitid” počeo da ispunjava obaveze date u ponudi za otkup akcija. Predsednik Upravnog odbora “Knjaza Miloša” Pavle Pašajlić rekao je novinarima posle sednice Skupštine da je tom odlukom aranđelovačka fabrika mineralne vode i sokova krenula u dublje i korenite promene.

Zvanični rezultati, potvrdili su pobedu Mahmuda Abasa na palestinskim izborima, održanim u nedelju, izjavili su palestinski funkcionerii.

Administracija američkog predsednika Džordža Buša, koja je do sada podržavala generalnog sekretara Ujedinjenih nacija Kofija Anana kada je u pitanju skandal vezan za program UN Nafta za hranu, promenila je stav i zatražila da se ispita njegova odgovornost za loše vođenje programa.

br />

@@@

Prikaži još ovjava iz Razno

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…