Kako Televizija Beograd nezvanično saznaje, u Klubu vojske na Topčideru u podne je počeo sastanak državnog vrha o trenutnoj situaciji na jugu Srbije. Prema našem izvoru, sastanku prisustvuju predsednik Srbije Boris Tadić, predsednik Vlade Srbije Vojislav Koštunica, ministar odbrane Prvoslav Davinić, generali Branko Krga i Dragan Paskaš i ministar unutrašnjih poslova Srbije Dragan Jočić.

Ministar Srbije i Crne Gore za ljudska i manjinska prava, Rasim Ljajić, izjavio je radiju Bi-Bi-Si da ne očekuje eskalaciju nasilja u području oko Preševa posle pogibije mladog Albanca Dasnima Hajrulahua, u pograničnoj zoni na jugu Srbije. Ljaljic, koji je juče boravio u tom regionu, gde je održan protesni skup nekoliko hiljada Albanaca, nije, međutim, isključio mogućnost pojedinačnih incidenata.

Socijaldemokratska partija , koja u Skupštini SCG ima jednog poslanika, najavila je danas da će u parlamentu državne zajednice postaviti pitanje odgovornosti ministra odbrane Prvoslava Davinića. Funkcioner SDP Meho Omerović objasnio je da taj potez neće uslediti “samo zbog pogibije nekoliko vojnika u kasarnama, već i zbog zastoja u reformi vojske i lošeg socijalno-ekonomskog položaja njenih pripadnika”.

Slovenački ministar spoljnih poslova Dimitrij Rupel će u svojstvu predsedavajućeg OEBS-a doputovati u jednodnevnu posetu Kosovu i Metohiji gde će se u susretu sa predstavnicima međunarodne zajednice u pokrajini, kosovskih vlasti i kosovskim Srbima upoznati sa političkom i bezbednosnom situacijom u pokrajini, kao i sagledavanje procesa decentralizacije u pokrajini, odnosno mogućnost većeg uključivanja Srba u rad pokrajinskih institucija.

Srpski ministar finansija Mlađan Dinkić ocenio je danas u Beču da su u ovoj godini veliki izazovi za Srbiju privatizacija, restruktuiranje privrede i poresko rasterećenje. “Kada je reč o privatizaciji u oblasti telekomunikacija postoje tri opcije – privatizacija Mobtela 063, evetualna privatizacija Telekoma 064 i treća licenca”, rekao je na Ekonomskom forumu centralne i istočne Evrope, u organizaciji specijalizovanog ekonomskog magazina “Juromani” .

Bivši pripadnik rasformirane Jedinice za specijalne operacije Leonid Milivojević izjavio je u nastavku suđenja optuženima za ubistvo četvorice funkcionera SPO na Ibarskoj magistrali da “nema veze” sa tim događajem.
“Nemam veze sa tim i nemam šta da dodam”, rekao je Milivojević, nakon što je sudsko veće odbilo zahtev njegovog advokata da se izvrši novo psihijatrijsko veštačenje optuženog.

Majka i sin, Dušanka i Marijan Štufi iz Niša pronađeni su mrtvi u garaži, u porodičnoj kući u niškom naselju “Branko Bjegović”, saopštili su danas predstavnici policije. Istražni sudija niškog Okružnog suda Ivan Bulatović naložio je obdukaciju.

Stopa inflacije u 2004. godini bila 13,7 odsto, skoro dvostruko veća od projektovane, a na ubrzani rast cena više su uticali domaći faktori – javna potrošnja i masa zarada u javnim preduzećima, nego skok svetskih cena energenata, izjavio je danas prof. dr Stojan Stamenković sa Ekonomskog instituta.

Članovi Odbora za privatizaciju Skupštine Srbije nakon današnje dvočasovne rasprave o privatizaciji “Vetrinarskog zavoda” iz Zemuna ocenio da se nikakva odluka ne može donositi sve dok Vrhovni sud ne donese presudu povodom tužbe konzorcijuma zaposlenih u tom preduzeću. Predstavnici “Veterinarskog zavoda” su upozorili da privatizacija tog preduzeća može biti okončana i pre odluke Vrhovnog suda.

Centar Javne bezbednosti Istočnog Sarajeva podneo je danas dopunsku krivičnu prijavu protiv bivših pripadnika muslimanske Armije BiH zbog počinjenjenih ratnih zločina nad više od stotinu srpskih civila na početku rata u selima u opštini Trnovo. “Prijava za ratne zločine protiv nepoznatih počinilaca podnesena je još 1992. godine a sada je dopunjena jer su identifikovane osobe za koje se osnovano sumnja da su počinioci”, rekao je portparol CJB Radovan Pejić.

ovane osobe za koje se osnovano sumnja da su počinioci”, rekao je portparol CJB Radovan Pejić.

@@@

Prikaži još ovjava iz Razno

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…