Saobraćaj se u SCG obavlja se po suvim kolovozima i uz pretežno dobru vidljivost, dok magla smanjuje vidljivost preko Tresibabe, Crnog Vrha, Ccestobrodice, na području Zaječara i u Grdeličkoj klisuri.

Na prilazima Kopaoniku ima snega u visini od tri do pet centimetara, pa je obavezna upotreba zimske opreme i lanaca. Zimska oprema obavezna je na putevima u višim predelima i na prilazima zimskim turističkim centrima, kao i u planiskim predelima Novog Pazara, Zaječara i Niša.

Na putevima u višim predelima kolovozi su mokri, ili mestimično pod raskvašenim ili ugaženim snegom. Porast temperature i otapanje snega uslovilo je učestalu pojavu odrona na putevima u klisurama i usecima.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja od 30 minuta.

Kamionima sa prikolicom i šleperima zabranjen je saobraćaj na prilazima Kopaoniku, Goču, preko Debelog Brda, ka Tari, preko Rtnja, Crnog Vrha, ka Vlasini i na svim regionalnim putevima područja Ivanjice.

Na delu magistralnog puta E-80 kroz Sićevačku klisuru, izmedju Niša i Pirota, kretanje vozila je zbog radova usporeno uz kraće zastoje. Na magistralnom putu M-1, deonica izmedju Bujanovca i Preševa, mogući su petnaestominutni zastoji.

Zbog radova je zatvoren poluautoput od granice ka Horgošu, u dužini od četiri kilometra, pa se vozila usmeravaju kod Horgoške petlje na stari put.

Na magistralnom putu Podgorica-Kolašin, zbog radova na rekonstrukciji tunela broj 13, u mestu Bogutovski potok, saobraćaj se obavlja jednom trakom naizmenično.

Zbog radova na magistralnom putu Kolašin-Mojkovac, na lokaciji Bakovića klisura, saobraćaj se obavlja jednom kolovoznom trakom naizmenično. Mogući su povremeni prekidi saobraćaja u terminima od 09.00 do 11.00 i od 15.30 do 16.30h. m trakom naizmenično. Mogući su povremeni prekidi saobraćaja u terminima od 09.00 do 11.00 i od 15.30 do 16.30h. @@@

Prikaži još ovjava iz Razno

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…