Savetnik predsednika Srbije Jovan Simić izjavio je da jedan od haških optuženika, za koga pretpostavlja da je general Vinko Pandurević, razgovara sa vlastima Republike Srpske o uslovima dobrovoljne predaje Tribunalu.

Činjenica da je Vrhovni savet odbrane prvi put formirao nezavisnu komisiju koja treba da utvrdi istinu o nečemu što se dogodilo u Vojsci, ima ogroman značaj, jer potvrđuje da postoji civilna kontrola Vojske, ocenio je večeras Božo Prelević, predsednik te komisije koja je imala zadatak da ispita slučaj pogibije dvojice gardista u kasarni “Topčider”.

Predsednik vlade Vojislav Koštunica izjavio je da će Vlada Srbije ostati stabilna do proleća naredne godine i biti zapamćena po vladavini prava i legalizmu.

Skupština Srbije završila je raspravu o predlogu izmena i dopuna Zakona o lokalnoj samoupravi dok će započetu raspravu o Predlogu zakona o raspodeli transfernih sredstava iz budžeta Srbije nastaviti u ponedeljak, 13. decembra, u 10 sati.

Novi železnički red vožnje u domaćem i međunarodnom putničkom saobraćaju počeo je da se primenjuje od ponoći i važiće u narednih godinu dana, potvrđeno je iz Sektora ŽTP za informisanje javnosti.

U Rumuniji se održava drugi krug predsedničkih izbora u kome se nadmeću sadašnji premijer Adrijan Nastase, kao kandidat vladajuće levičarske Socijaldemokratske partije i gradonačelnik Bukurešta i vođa alijanse “Pravda i istina” Trajan Bašesku.

Svetska zdravstvena organizacija najavila je za sledeći mesec testiranje na ljudima nove vakcine protiv gripa.
Ta vakcina bi mogla da bude efikasna u borbi protiv moguće velike epidemije gripa, u kojoj bi, prema prognozi stručnjaka, moglo da strada oko sedam miliona ljudi, prenela je američka novinska agencija Asošijejtid pres.
ručnjaka, moglo da strada oko sedam miliona ljudi, prenela je američka novinska agencija Asošijejtid pres.
@@@

Prikaži još ovjava iz Razno

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…