Predsednik Srbije Boris Tadić ponovio je sinoć, na konferenciji za štampu u Beogradu, da je, po njegovom mišljenu, nesaradnja s Haškim tribunalom ravna izdaji. “Ima javnih ličnosti u Srbiji koje kažu da je saradnja s Tribunalom izdaja nacionalnih interesa. Ja kažem upravo obrnuto. Nesaradnja je izdaja najdubljih vitalnih interesa ove zemlje”, naglasio je Tadić obraćajući se novinarima neposredno po povratku iz posete Bosni i Hercegovini.

Ministar za kapitalne investicije u Vladi Srbije Velimir Ilić izjavio je da “iz humanih razloga” Vlada ne može predati Haškom tribunalu generala policije Sretena Lukića i bivšeg načelnika Generalštaba Vojske Jugoslavije Nebojšu Pavkovića.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Dragan Jočić pozdravio je danas odluku Haškog tribunala da bivšeg šefa Službe državne bezbednosti Jovicu Stanišića i njegovog zamenika Frenkija Simatovića pusti na slobodu do početka suđenja.

Predsednik Srbije i Crne Gore Svetozar Marović izrazio je u intervjuu Tanjugu nadu da će crnogorski i srpski državni vrh na sastanku u petak razrešiti neke dileme i pronaći način da se uklone prepreke, pre svega “haške”, koje usporavaju evropeizaciju državne zajednice

Savetnik srpskog premijera Slobodan Samardžić izjavio je danas Tanjugu da Evropska unija insistira na funkcionisanju državne zajednice Srbija i Crna Gora i da je zato neophodno održati nove neposredne izbore za parlament SCG, kako je i predviđeno Ustavnom poveljom.

Šef UNMIK-a Seren Jesen-Petersen izjavio je večeras u Londonu da je apsolutno uveren da je suštinski napredak u rešavanju konačnog statusa Kosova u interesu ne samo te pokrajine, već i Srbije i Crne Gore i celog regiona.

Predsednik vlade Srbije Vojislav Koštunica danas je nastavio konsultacije oko rada na donošenju novog Ustava razgovorom sa predsednikom Skupštine Srbije Predragom Markovićem. U razgovoru su podrobno razmotreni svi naredni potezi koje je neophodno preduzeti, kako bi “konsenzusom svih parlamentarnih stranaka došlo do usvajanja novog Ustava”, saopšteno je Tanjugu iz vladine Kancelarije za saradnju sa medijima.

Skupština Srbije završila je danas objedinjeni načelni pretres o šest poreskih zakona i počela razmatranje amandmana na prvi od njih – o izmenama Zakona o porezu na dohodak građana. U okviru načelne rasprave razmotrene su još izmene zakona o porezima na imovinu i o akcizama, kao i zakoni o fiskalnim kasama, o izmirivanju obaveza Narodnoj banci Srbije i o porezu na premije neživotnih osiguranja. Sve poslaničke grupe, izuzev SRS, najavile su da će podržati poreske izmene koje je predložila vlada, ocenjujući da će građani, a i privreda, od njih imati koristi.

zmene koje je predložila vlada, ocenjujući da će građani, a i privreda, od njih imati koristi.

@@@

Prikaži još ovjava iz Razno

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…