Predsednik Srbije Boris Tadic odbacio je danas u Sarajevu mogucnost jednostranog izvinjenja za zlocine pocinjene u ratovima na podrucju bivše SFRJ, ali je, kako je rekao, spreman da prvi ucini taj korak.

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj izjavio je u intervjuu agenciji Beta da je spreman na dijalog sa Beogradom. “Spreman sam u svakom trenutku, cak i sutra, da pocnem dijalog sa Beogradom… Ici cu u Beograd kada me god budu pozvali i spreman sam da razgovaram sa svima koji iz Beograda dodu”, rekao je on.

Predstavnici parlamentarnih stranke u Srbije jedinstveno zastupaju stav da nema saradnje sa premijerom Kosova i Metohije Ramušem Haradinajem, iako se medunarodna zajednica oglušila o zahtev srpske Vlade da on bude opozvan.

Predsednik Srpskog nacionalnog veca severnog Kosova Milan Ivanovic ocenio je da izbor Ramuša Haradinaja za predsednika Vlade Kosova dokazuje da je plan republicke Vlade za Kosovo “neprikosnovena politicka opcija” za rešavanje srpskog pitanja u pokrajini. Zato SNV od predsednika Srbije Borisa Tadica zahteva da bez odlaganja aktivira ostavke poslanika Skupštine Kosova sa “srpske liste” Olivera Ivanovica, Dragiše Krstovica i Vesne Jovanovic, koji su verifikovali mandate u pokrajinskom parlamentu, navodi se u Ivanovicevoj pisanoj izjavi.

Republicki ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Zoran Loncar izjavio da je u saradnji Srbije s Haškim tribunalom postignut vidan napredak, i da ce Srbija u narednom periodu ispuniti sve svoje obaveze prema tom sudu. Reagujuci na izjavu americkog ambasadora za pitanja ratnih zlocina Pjera Rišara Prospera, koji je optužio vladu i premijera Vojislava Koštunicu da ne saradjuju s Trubunalom, Loncar je rekao da ce Srbija “i u narednom periodu nastaviti ispunjavanje svojih obaveza prema Haškom tribunalu i ispunice ih u potpunosti”

Vlada Srbije dostavila je Skupštini Srbije, radi upoznavanja, Informaciju o procesu privatizacije preduzeca “Knjaz Miloš” a. d. Arandelovac, u kojoj je ocenjeno da je ponuda “Apurne” bila najpovoljnija.

Na osnovu izvršene analize svih ponuda, Agencija za privatizaciju i Akcijski fond konstatovali su da je ponuda “Apurne” bila najpovoljnija, pošto je jedino ta ponuda odmah garantovala otkup akcija svih akcionara, odnosno celokupnog paketa akcija iz portfelja Akcijskog fonda i akcija manjinskih akcionara, navedeno je u Informaciji Vlade. Iako su ponude “Pivovarne Laško” i “FPP Balkan Limitida”, po ceni jedne akcije bile povoljnije, po oceni Agencije za privatizaciju i Akcijskog fonda, nisu mogle biti prihvacene.

br />

@@@

Prikaži još ovjava iz Razno

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…