Fudbaleri Partizana veceras, u cetvrtom kolu Lige UEFA kupa pred svojim navijacima docekuju španski Vlijareal. Crno – beli su u prva dva meca osvojili cetiri boda, a vecerašnja pobeda bi Partizanu donela siguran plasman u šesnaestinu finala takmicenja i to bi bilo prvi put posle 13 godina da jedan klub iz Srbije doceka prolece u Evropi. Trener Partizana Vladimir Vermezovic nada se povoljnom rezultatu, i veoma je zacuden cinjenicom da ce Viljareal nastupiti bez cak osam standardnih prvotimaca. Utakmica na stadionu u Humskoj igra se od 20 i 45, a direktnog tv prenosa nece biti.
Pored utakmice Partizan – Viljareal, veceras je na programu još sedam meceva Lige UEFA kupa. U okviru Partzanove grupe, Egaleo docekuje ekipu Lacija, a crno – belima bi svaki ishod izuzev ubedljive pobede rimljana prakticno ostvorio vrata osmine finala. Još se sastaju: Okser – Amika, AZ Alkmar – Rendžers, Beveren – Benfika, Dinamo Zagreb – Herenven, Alemanija Ahen – Zenit i Sevilja – AEK.

U petom kolu košarkaške Evrolige naš šampion Partizan u Hali Pionir igra protiv Olimpijakosa. Glavne uzdanice gostiju su naš bekovski par – Zoroski i Vukcevic, a treba imati u vidu i cinjenicu da ekipa iz Pireja ne pruža blistave partije u ovoj sezoni. Partizan nije osetio slast pobede u prva cetiri kola Evrolige, a Luka Bogdanovic se nada da ce njegov tim konacno trijumfovati. (Pocetak meca zakazan je za 18 casova.

Medunarodna automobilska federacija FIA potvrdila je da ce i naredne sezone u šampionatu Formule 1 voziti 10 timova. Deseta ekipa bice Red Bul, prošle sezone Jaguar, a uvrsteni su i Dzordan i Minardi, cija je buducnost bila ugrozena zbog odluke Forda da proda Kosvort, koji je prošle sezone ove timove snabdevao motorom. Nijedna od ovih ekipa nije prijavila vozace za narednu sezonu, ali rok za to istice 3. marta naredne godine, tri dana pred trku za VN Australije, koja otvara sezonu.

Zahvaljujuci novoj sjajnoj partiji Vladimira Radmanovica Sijetl je nastavio niz nepobedivosti pred svojim navijacima, zabeleživši osmi ovosezonski trijumf u KiAreni u isto toliko susreta. Ovoga puta savladana je Juta, 129:119, posle produžetka. Naš reprezentativac je 10,5 sekundi pre kraja regularnog toka meca postigao trojku kojom je izborio produžetak. Njegov ucinak od 21 poena i sedam skokova na pravi nacin je pomogao Soniksima da ostanu neporaženi na svom parketu. Sa druge strane, iako je trojke šutirao 10-3, Peda Stojakovic je bio drugi strelac Kingsa u novoj pobedi Sakramenta, ovoga puta nad Nju Orliansom 94:81. Sa solidnim partijama je nastavio i Marko Jaric doprinevši petoj uzastopnoj pobedi Klipersa, sada nad oslabljenom Indijanom 88:76, ucinkom od 10 poena, 8 asistencija, tri uhvacene i jedne ukradene lopte. Nju Džersi Netsi, za koje nastupa i Nenad Krstic poraženi su i 13. put u 14 meceva. Vašington je slavio sa 95:68, a bivši centar Partizana mec sa Vizardsima okoncao je sa tri koša, dva skoka, po jednom asistencijom i blokadom za 14 minuta nastupa. U ostalim susretima: Boston – Milvoki 100:101, Orlando – Toronto 129:108, Njujork – Memfis 90:82, Cikago – L.A. Lejkers 92:84, San Antonio – Filadelfija 105:72, Feniks – Klivlend 120:101 i Golden Stejt – Minesota 99:107.
ejkers 92:84, San Antonio – Filadelfija 105:72, Feniks – Klivlend 120:101 i Golden Stejt – Minesota 99:107.
@@@

Prikaži još ovjava iz Razno

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…