Nosilac Srpske liste za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović izjavio je danas Tanjugu da će u narednoj godini sigurno biti otvoreno pitanje konačnog statusa Kosova i Metohije, ali da je ubeđen da rasprava na tu temu neće biti završena tokom 2005. godine.

Predsednik Srbije i Crne Gore Svetozar Marović izjavio je da je već izvesno da neposredni izbori za Parlament državne zajednice neće biti održani u februaru, kako predviđa Ustavna povelja, ali je potvrdio da će ih raspisati čim se za to steknu zakonski uslovi.

Crnogorski premijer Milo Đukanović izjavio je da je Crna Gora spremna da se sa Srbijom dogovori da naredne godine budu održani i referendum o samostalnosti Crne Gore i izbori za Parlament državne zajednice.

Postoji samo jedan standard koji se isprečio na putu ka procesu donošenja odluke o konačnom statusu Kosmeta, a to je tretman Srba u pokrajini, izjavio je direktor Balkanske inicijative u vašingtonskom Institutu za mir Danijel Server.

Naftna industrija Srbije saopštila je danas da je preduzela vanredne mere za snabdevanje benzinskih stanica NIS-Jugopetrola i NIS-Naftagas prometa. Nacionalna naftna kompanija će, “uz povećane troškove poslovanja, stvoriti uslove da narednih dana potrošači u Srbiji ne ostanu bez motornih goriva”, navedeno je u saopštenju.

Koordinator protesta privatnih prometnika goriva za Vojvodinu Miroslav Velicki izjavio je da će delimične blokade rafinerija nafte u Novom Sadu i Pančevu “ostati na snazi do konačnog dogovora s Vladom Srbije koji se očekuje u ponedeljak”.

Beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar rekao je danas na Božičnoj misi u crkvi Svetih Ćirila i Metodija da su svi hrišćani pozvani na put “razmišljanja i traženja nove ljubavi među ljudima”.

Papa Jovan Pavle II pomolio se sinoć za mir u Svetoj zemlji, ali i u ostatku sveta, tokom tradicionalne božićne mise u bazilici Svetog Petra u Rimu. Tokom propovedi, koja je direktno prenošena televizijskim gledaocima u 72 zemlje, poglavar rimokatoličke crkve je poželeo da “Sveta zemlja upozna vreme prosperiteta i mirne koegzistencije i uzajamnog poštovanja svojih žitelja”, javile su agencije.

reme prosperiteta i mirne koegzistencije i uzajamnog poštovanja svojih žitelja”, javile su agencije.

@@@

Prikaži još ovjava iz Razno

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…