Na internet portalu “tabloid”, u broju 539, objavljen je tekst pod naslovom “Tabloid je pozvan. Zastrašujuća pljačka u RTS-u traje godinama. Milijardu evra stavili u džep”

https://magazin-tabloid.com/casopis/?id=06&br=539&cl=06

Autori teksta su navodno dvojica odvažnih iz RTS-a čiji identitet je poznat redakciji magazina Tabloid.
Jedan deo tog teksta tiče se mene.
“Što je najgore RTS je svoj glavni softver kupio od Zorana Dovečera, prodavca radijatora i bivšeg vlasnika televizije Marš iz Valjeva koji je bio optužen i uhapšen zbog privrednog kriminala i utaje poreza. Dovečer je kompletnu piratsku verziju delimično licenciranog softvera SPHERA DMAM kupljenu od francuske firme MBT za par hiljada evra i namenjenu televiziji Novi Pazar, preprodao RTS-u za pola miliona evra plus još četiri puta toliko kroz godišnje anekse pod maskom održavanja sistema.”

 

U vezi sa ovim navodima izjavljujem sledeće:

1. Nisam prodavac radijatora.
Jedno vreme, 2002. godine moja firma je uvezla jednu količinu radijatora ali i ostale opreme za grejanje. Tu je bilo kotlova, solarnih kolektora i slično. Iako ovo nije mnogo bitno za priču, pretpostavljam da je namera autora da kontekst bude pežorativan.

2. Nisam bivši vlasnik RTV Marš.
Vlasnik sam od osnivanja 1992. godine sve do danas. U kontinuitetu.

3. Bio sam optužen 2003. godine u Valjevskom osnovnom sudu ali ne za utaju poreza i privredni kriminal nego za “zloupotrebu službenog položaja”.
Podignuto je 23 krivičnih prijava protiv mene i od svih sumnji sam oslobođen. Vrlo važno je da sam oslobođen od toliko velikog broja krivičnih prijava jer ova informacija okreće vizuru u odnosu na mene. Nisam kriminalac i nikada nisam osuđivan, naprotiv, bio sam žrtva progona. Od Države sam posle svega dobio naknadu za nezakonito pritvaranje.

4. Sa francuskom firmom MBT nemam nikakve veze i nisam znao da postoji. Našao sam na internetu da postoji njihov proizvod sa nazivom “SPHERE DMAM” i to je verovatno razlog za grešku koju je neko napravio imajući u vidu da jedan od naših proizvoda ima naziv “D.MAM”. Njihov softver se može videti na internet adresi https://mediabroadcast-t.com/sphere-dmam-_l_EN_r_11_a_10.html.

Sphere – Digital Media Asset Management (DMAM)

5. Moja firma se zove Smart City d.o.o i proizvodi softverske sisteme za broadcast industriju (televizije svih veličina). Sve aplikacije razvijamo sami i nikakav softver ne preprodajemo. Na sajtu https:www.dovecher.tv možete se detaljnije upoznati sa našom ponudom i uvideti da je naš softver po mnogo čemu originalan.
Ni jedan od naših softverskih proizvoda nismo namenili televiziji Novi Pazar. Oni su samo jedan od naših kupaca.

6. Sistem za proizvodnju informativnog programa prodali smo i implementirali u RTS-u posle učešća na tenderu na kome je bilo još dva učesnika. Vrednost tendera je bila oko 585.000 EUR sa PDV za 4 godine. U tu cenu je uključeno četvorogodišnje održavanje.

7. Od potpisivanja ugovora po završenom tenderu, nismo ni jedan aneks ugovora potpisali sa RTS-om tako da nije tačno da smo još “četiri puta pola miliona evra” naplatili “pod maskom održavanja”.

Ja sam neosuđivan i to mogu lako potvrditi izvodom iz sudske evidencije. Inače, na tenderima ne mogu učestvovati firme koje su u nekoj vrsti prekršaja ili je direktor ili vlasnik osuđivan.

Dovecher.tv – Digital Media Asset Management (DMAM)

Zoran Dovečer

Prikaži još ovjava iz Home
Comments are closed.

Pročitajte još

POMOĆNIK BRAVARA/ZAVARIVAČA, POMOĆNI RADNIK U PROIZVODNJI I POMOĆNIK FARBARA

FIRMI KOJA SE BAVI OBRADOM METALA, USLED POVEĆANOG OBIMA POSLA POTREBNI SU: POMOĆNIK BRAVA…